23/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

NOVA POVEĆANJA PLATA I PENZIJA: Vučić – Biće do kraja godine ukoliko privreda nastavi da raste

NOVA POVEĆANJA PLATA I PENZIJA: Vučić - Biće do kraja godine ukoliko privreda nastavi da raste

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, otkrio je tokom gostovanja na TV Informer da je zabeležen rast od 5,9 odsto u februaru. Ova vest izazvala je optimizam u zemlji, a predsednik je naglasio da se, ukoliko se ovakav trend nastavi, može očekivati povećanje plata i penzija do kraja godine.

Ekonomski rast u februaru

Vučić je istakao da je februarski ekonomski rast od 5,9 odsto veoma ohrabrujući podatak za Srbiju. Ova vest dolazi u trenutku kada je ceo svet suočen sa izazovima izazvanim pandemijom, te je svaki procent rasta dobrodošao. On je naglasio da je ovo rezultat odličnog rada svih u zemlji i da će se nastaviti sa istim tempom kako bi se ostvarili planirani ciljevi.

– Ako se nastavi tako, sigurno je da će biti do kraja godine povećanja plata i penzija – dodao je on.

Planirano povećanje plata i penzija

Najavljujući moguće povećanje plata i penzija, predsednik je dao nadu građanima da će se njihov standard života poboljšati. Ovo je posebno važno sa obzirom na tešku globalnu situaciju izazvanu pandemijom. Vučić je istakao da će Vlada Srbije posvetiti posebnu pažnju ekonomskim pitanjima kako bi se obezbedio stabilan rast i prosperitet za sve građane.

Reakcije na najavljeno povećanje

Najava predsednika Vučića o mogućem povećanju plata i penzija izazvala je pozitivne reakcije među građanima Srbije. Mnogi su izrazili nadu da će se ovo obećanje ostvariti, te da će im to značajno olakšati svakodnevni život. Takođe, ova vest je pozitivno odjeknula i među ekonomskim stručnjacima, koji su istakli da je ovo signal stabilnosti i napretka ekonomije zemlje.

BONUS VIDEO