03/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

NOLE BLISTA POSLE POBEDE! Ove REČI najavljuju da ćemo gledati STAROG Đokovića!

NOLE BLISTA POSLE POBEDE! Ove REČI najavljuju da ćemo gledati STAROG Đokovića!

Srpski teniser, Novak Đoković, još jednom je pokazao svoju izuzetnu formu na egzibicionom meču u Harlingtonu, gde je savladao Danila Medvedeva rezultatom 2:0 (po setovima 6:3, 6:4).

Ovom pobedom, najuspešniji igrač u istoriji „belog sporta“ je potvrdio da mu je forma u uzlaznoj putanji, a samog sebe opisao kao nekog ko uživa tokom meča. On je istakao da je igrao bez bolova i da je bio zadovoljan testiranjem svoje povrede kolena, noseći steznik kako bi ga zaštitio.

– Ono što mogu da vam kažem je da sam zaista uživao danas. Igrao sam bez bolova i bio je veliki test biti sa najboljima na svetu. Trenirao sam dobro poslednjih dana. Hteo sam da izađem danas, testiram koleno, pomerim se i saginjem u udarcima. Test je bio uspešan. Bilo je jako dobro – rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Alkaraz i Đoković posle prošlogodišnjeg finala

Otkrio je potom da se i njegov hirurg nalazi u Londonu:

– Bile su to veoma intenzivne tri nedelje, naporno trenirajući da bih imao priliku da budem u Londonu. Moj hirurg je ovde, on je kriv, bez njega ne bi bilo moguće biti ovde. Sada želim da idem iz dana u dan i da vidim koliko daleko mogu da idem -istakao je Nole.

U meču prvog kola na trećem Grend slemu u sezoni, sedmostruki šampion Vimbldona će se sastati protiv češkog tenisera, Vita Koprive koji je preko kvalifikacija stigao do glavnog žreba.

Nikada pre u karijerama se Novak i Kopriva nisu sastajali, pa će ovaj duel biti prilika da srpski teniser doda još jedno ime u prebogatoj riznici igrača koje je pobeđivao do sada.

Titulu u Londonu brani Karlos Alkaraz, koji je prošle sezone savladao upravo Đokovića posle pet setova rezultatom 3:2 (po setovima 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4) i osvojio prvi pehar u Old Ingland klabu.