24/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

NJANOVIJE UPOZORENJE RHMZ-A: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednim danima

NJANOVIJE UPOZORENJE RHMZ-A: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednim danima

Najnovije upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuje obilnu kišu na području zapadne i jugozapadne Srbije, Šumadije, južnih delova Beograda, Velikog Pomoravlja i istočne Srbije. Očekuje se da će prosečna količina padavina iznositi od 10 do 20 mm, s lokalnim mogućim prekoračenjem ovih vrednosti.

Vremenska prognoza za naredne dane

Četvrtak (07.03.)

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno vreme i hladnije vreme u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju i Timočkoj Krajini. Lokalno se očekuju kiša i pljuskovi, dok će na planinama biti prisutan sneg. U ostalim delovima zemlje sunčani periodi će se smenjivati sa oblačnim, s češćom pojavom kiše u drugom delu dana, praćene lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, ali na jugu Banata, donjem Podunavlju i Braničevu se očekuje jak jugoistočni vetar, koji će ponegde dostizati i olujnu jačinu. Najniža temperatura biće od 3 do 7 °C, dok će najviša dostizati od 8 °C na severu i zapadu Srbije do 15 °C u južnim krajevima.

Petak (08.03.)

U petak se očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom, dok će na planinama biti prisutan sneg. Tokom večeri i noći se očekuje delimično razvedravanje.

Subota (09.03.)

U Vojvodini i centralnoj Srbiji se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, dok će u ostalim delovima zemlje biti malo do umereno oblačno, uz mogućnost slabih padavina na krajnjem jugoistoku. Uveče i tokom noći se očekuje naoblačenje sa Jadrana, s mogućim kratkotrajnim kišama ili lokalnim pljuskovima.

Nedelja (10.03.)

U nedelju se očekuje umereno oblačno vreme, suvo veći deo dana, toplije i vetrovito. Najviše temperature biće oko 20 °C u zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će biti sveže u Timočkoj Krajini, sa temperaturama od 12 do 14 °C. Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, uz moguće olujne udare. Uveče i tokom noći se očekuje prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave.

Očekuje se da će ova promena vremena doneti značajne padavine, ali i više temperature, posebno na zapadu i centralnim delovima Srbije. Građani se pozivaju da prate vremenske prognoze i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda.

BONUS VIDEO: