28/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

„NIJE BILO ADRESE, ALI ON JE NAŠAO NAČIN! Darko iz Paraćina heroj na društvenim mrežama! Pronašao veliku dragocenost, pa se dao u potragu!

"NIJE BILO ADRESE, ALI ON JE NAŠAO NAČIN! Darko iz Paraćina heroj na društvenim mrežama! Pronašao veliku dragocenost, pa se dao u potragu!

On je oduševio mnoge kada je pronašao novčanik u jednoj radnji u Paraćinu, u kojem se, pored novca, nalazila i jedna dragocena narukvica. Bez oklevanja, odlučio je da krene u potragu za vlasnicom novčanika.

Darko je strpljivo čekao da se vlasnica pojavi, no kako se to nije desilo do kraja radnog vremena, odlučio je da preuzme stvar u svoje ruke. Otvorio je novčanik u nadi da će pronaći neki dokument ili trag koji će mu pomoći da pronađe vlasnicu. Nažalost, nije bilo adrese niti drugih konkretnih informacija.

Njegova sledeća akcija je bila postavljanje objave na lokalnu Fejsbuk grupu „Mi svi iz Paraćina“, koja okuplja veliki broj meštana ovog grada. Ova inicijativa se pokazala izuzetno efikasnom jer su mnogi sugrađani videli objavu i prepoznali o kome je reč. U roku od samo dva minuta, problem je rešen zahvaljujući snazi društvenih mreža.

Darko je brzo postao junak lokalne zajednice, iako skromno tvrdi da nije uradio ništa specijalno. 

– Mislim da nisam uradio ništa specijalno što bi zasluživalo neku veliku pažnju i medijsko eksponiranje. Jednostavno to tako treba. To je jedan običan gest, a najvažnije od svega je da je gospođa dobila svoj novčanik sa svim dokumentima, novcem i narukvicom i spasila se maltretiranja i troškova vađenja novih dokumenata – skromno kaže Darko.

Pohvale drugih, ipak, nisu izostale.

– Da su svi kao vi svet bi bio drugačiji. Bravo!

– Tako radi pošten čovek. Bravo plemeniti čoveče…

– Dobro da postoje dobri ljudi…

Darko je svojim postupkom pokazao da i u današnjem svetu postoje pošteni i iskreni ljudi spremni da učine dobro delo i pomognu drugima, bez očekivanja velikih nagrada ili priznanja. Bravo za njega!

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);