02/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

NEMAČKA OTVARA VRATA ZA IMIGRACIJU: Vlasti navode jedan od glavnih problema zbog kojeg su se odlučili na ovaj korak

NOV ZAKON U NEMAČKOJ OD 1. DECEMBRA: Uticaće na sve, a smanjiće prevare putem TELEFONSKE mreže

Vlada radi na privlačenju stranih radnika i procenjuje se da će stanovništvo porasti za sedam odsto na 90 miliona do 2070. godine, rekao je Šolc na forumu građana u Potsdamu, nedaleko od Berlina, preneo je Rojters.

Nemačka vlada je prošlog meseca dogovorila planove za reformu zakona o imigraciji, jer Berlin nastoji da otvori tržište rada za preko potrebne radnike izvan Evropske unije.

Vlada je saopštila da želi da podstakne imigraciju i obuku kako bi se uhvatila u koštac sa nedostatkom kvalifikovanih radnika koji opterećuje nemačku ekonomiju u vreme slabljenja rasta, uz starenje stanovništva koje vrši pritisak na javni penzioni sistem.

Šolc je rekao da trenutni rast stanovništva delom zbog rastuće imigracije znači da vlada možda neće povećati doprinose za penzije pre kraja svog mandata 2025.

Nemački zavod za statistiku saopštio je prošle nedelje da će broj stanovnika ove godine verovatno porasti za milion, na 84 miliona zbog migracije iz Ukrajine. Ovaj broj bi mogao da dostigne 90 miliona u narednim decenijama, ako imigracija bude visoka, dodaje se.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);