23/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

NE JENJAVAJU ŽESTOKE SVAĐE U OPOZICIJI! Gajić: Neznalice, Grbović: Šibicaru!

NE JENJAVAJU ŽESTOKE SVAĐE U OPOZICIJI! Gajić: Neznalice, Grbović: Šibicaru!

U opoziciji ne jenjavaju svađe. Iako je prošlo više od mesec dana od lokalnih lokalnih izbora 2. juna, pljušte sve jače optužbe i uvrede. Tako su se u najnovijoj epizodi žestoko sukobili Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke, i Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana, a povodom formiranja vlasti u opštini Vračar.

BOMBONE ZA ŠEFA

– Slučaj Narodne stranke ni po čemu nije jedinstven, već samo potvrđuje da je preagresivno opoziciono moralisanje jasan simptom latentnog naprednjaštva. Kada je čovek u nešto siguran, ne oseća potrebu da to milion puta ponavlja. Kada neko toliko agresivno nameće merila opozicionarstva, to je najčešće zbog teške borbe s naprednjakom u sebi – naveo je Grbović na Tviteru.

Nije mu ostao dužan lider narodnjaka:

– Ova kreatura od političara se dao u psihoanalitičare. Momak, ti si samo obična, nezaposlena arogantna neznalica. Ništa više od toga. Pre nekoliko godina ste probušili bojkot, šef stranke je dobio bombone, to smo davno raspravili. Pusti Narodnu stranku, nije valjda toliko bitna. Vidi šta možeš da doprineseš protiv Srbije. To ti je posao.

Ni tu nije bio kraj ove opozicione sapunice.

– Ma jok, kakva psihoanalitika, samo ukazujem na matrice ponašanja šibicara i prevaranata – odgovorio je Grbović.

Foto: printscreen

Svađa Vladimira Gajića i Pavla Grbovića

ĐILASOVE PROZIVKE

Nedavno je i Dragan Đilas, lider SSP, žestoko isprozivao opozicione kolege, od Manojlovića i Grbovića do Radomira Lazovića i Miroslava Aleksića, rekavši da nemaju nikakve biografije, da su zadnju diplomu stekli u srednjoj školi, a ostale kupili, te da, kao tako loši, nekompetentni, neobrazovani i bez dana staža, ne mogu da iznesu promene u Srbiji, a kamoli da dođu na vlast.

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže za Srpski telegraf da kao što je tada kazao da je Đilas u pravu, tako i sada ne sumnja ni da je istina ono što su Gajić i Grbović rekli jedan o drugom.

– Pošto im je na proteklim izborima izmakao plen – a to je vlast, sad iznose istinu jedni od drugima, ono što su građani odavno videli i na šta smo i mi pojedini u javnosti ukazivali, a to je da nikakve ideologije nemaju, već da su politički šibicari. I u narednom periodu može se očekivati nastavak iznošenja prljavog veša. 

Zemunski fajt Save i zelenih

Zaratili su i Kreni-promeni Save Manojlovića i Zeleno-levi front, a zbog izbora opštinske vlasti u Zemunu na prekjučerašnjoj sednici. To je izazvalo revolt u ZLF, čiji je odbornik Miloš Janković saopštio da su iznenađeni podrškom koju su SNS kandidatkinji za predsednicu Skupštine Zemuna dali odbornici Kreni-promeni:

– Za nas je svaka saradnja ili podrška SNS neprihvatljiva!

I dok su oni iznenađeni, u Kreni-promeni su začuđeni „konstruisanjem ove teme budući da SNS, nažalost, ima većinu i bez bilo kojih odbornika opozicije“:

– Kreni-promeni, kao i do sada, neće odgovarati na besmislene napade opozicionih stranaka.

BONUS VIDEO