08/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

Nastavljen defile: Japanci zaplovili Senom!

Britanski premijer Kir Starmer pozdravlja sportiste iz svoje zemlje

21:00h

Nastavljen je defile sa delegacijom Japana, koji je bio domaćin prethodnih Olimpijskih igara. Na istom brodu su i Jordan, Kazahstan i atletska velesila Kenija.

20:53h

Naredni deo ceremonije posvećen je ženama i svim damama koje su doprinele razvoju Francuske, a Parizom odjekuje „Marseljeza“ u izvedbi Aksel Sen-Sirel.

20:48h

Misteriozni nosilac baklje trenutno po krovovima Pariza traži ukradenu sliku Mona Lize.

20:47h

Island po 21. put učestvuje na Olimpijskim igrama, a posle ostrvske države usledilo je predstavljanje Izraela. Italija uvek sa najvećim ambicijama dolazi na Olimpijske igre, a videćemo koliko će ovog puta osvojiti medalja. Vreme je i za Jamajku, svetsku silu u atletici.

20:46h

Irak je u Pariz stigao i sa fudbalskom reprezentacijom, a na startu je pobeđena Ukrajina rezultatom 2:1. Irci su sa 134 sportista stigli u Pariz.

20:44h

Honduras ima samo četiri sportista, pošto posle četiri uzastopna učešća na OI nema fudbalera. Hong Kong je u Tokiju osvojio čak šest medalja, a slične ambicije ima i u Parizu. Mađarska i ovog puta ima preko 150 takmičara. Indija ima 112 takmičara, a tu je i Indonezija sa 28 sportista. Iran će se takmičiti u 14 sportova sa 40 takmičara.

20:44h

Haiti ima sedam takmičara, koji su jedva stigli u Pariz zbog ogromnih finansijskih problema.

20:42h

Zastavu Gvineje nosi poznati fudbaler Nabi Keita. Gvineja-Bisau stiže sa četiri takmičara, a i dalje nema niti jednu medalju na Olimpijskim igrama. Ekvatorijalna Gvineja i Gvajana su naredne države na defileu na Seni.

20:42h

Posle Britanaca imamo tri dosta manje države, Grenadu, Guam i Gvatemalu.

20:40h

Velika Britanija stigla je sa 327 sportista, 50 manje nego u Tokiju. Zastavu nosi Tom Dejli, a Britanija je jedina država koja je osvojila po barem jednu medalju na svakim OI.

Britanski premijer Kir Starmer pozdravlja sportiste iz svoje zemljefoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

20:39h

Vreme je za Gambiju, Gruziju, kao i Ganu koja je stigla sa svega osam takmičara u Pariz. Afrička selekcija je u Tokiju osvojila bronzu, a videćemo šta će biti u Francuskoj.

20:37h

Još jedna afrička zemlja, Gabon plovi sama u brodu na Seni.

20:36h

Etiopija, Fidži i Finska su sledeći.

20:35h

Španija sa velikim brojem sportista dolazi u Pariz i učestvovaće u svim sportovima, osim u brejkingu. Estonija je u Tokiju osvojila dve medalje, videćemo kakve će sreće biti u Parizu. Svazilend po 12. put učestvuje na OI, a i dalje čeka na prvu medalju.

20:34h

UAE nema medalju od Rija, a u Parizu će pokušati to da promene. Ekvadorci stižu sa velikim ambicijama. Eritreja je sedmi put na Olimpijskim igrama, ovog puta sa 12 takmičara koji će se nadmetati u tri sporta.