25/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

NAJMANJE 9 „RUDARA“ KOPALO TUNEL ISPOD SUDA U PODGORICI! Novi detalji afere koja trese Crnu Goru: Najviše ih interesovali dokazi iz slučaja Kašćelan!

NAJMANJE 9 "RUDARA" KOPALO TUNEL ISPOD SUDA U PODGORICI! Novi detalji afere koja trese Crnu Goru: Najviše ih interesovali dokazi iz slučaja Kašćelan!

Prema informacijama Vijesti dobijenih iz više izvora, veruje se da ovo nije konačan spisak osumnjičenih na čijoj identifikaciji rade istražitelji.

Oni veruju da će im pomoći i prvi preliminarni rezultati veštačenja tragova uzetih tokom uviđaja, koji bi danas trebalo da stignu iz Forenzičkog centra Danilovgrad.

Među analizama koje se očekuju su i biološke tragove mafijaških rudara. Prema izvorima iz istrage, to će im pomoći da kroz međunarodnu pravnu pomoć potvrde identitet šestorice osumnjičenih za kopanje tunela i pripremu terena.

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju stotine sati snimaka sa nadzornih kamera kako bi precizno utvrdili da li su se i sa kim sreli u danima kada su se spremali da provale u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi o najtežim zločinima.

Provala u depo suda otkrivena je 11. septembra, kada su vlasti verovale da neko samo pretura po dokazima. U prvim satima, dok je još trajao pregled generalnog depoa i spiska dokumentacije i dokaza, otkriveno je da su lopovi u depo ušli kroz podzemni prolaz, dužine najmanje 30 metara, koji je prokopan iz stana u g. podrum u ulici Njegoševoj broj 12, do sudskog depoa.

Naknadno je utvrđeno da su kopače bili zainteresovani za slučajeve u kojima je bilo dokaza protiv rukovodilaca i članova organizovanih kriminalnih grupa, pretežno u onima u kojima je prvooptuženi Slobodan Kašćelan.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);