24/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

MRAČNA ISTINA O ČUVENOM ČKALJI ISPLIVALA NA VIDELO: Imao je CRNU LISTU glumaca kojima je zabranjivao da RADE!

MRAČNA ISTINA O ČUVENOM ČKALJI ISPLIVALA NA VIDELO: Imao je CRNU LISTU glumaca kojima je zabranjivao da RADE!

Proslavljeni glumac Miodrag Petrović Čkalja se i danas pamti i citira, a ostavio nam je pregršt dragocenosti

Čkalja je jedan od najboljih glumaca srpske kinematografije, njegov humor nema ko nije obožavao. Jednom prilikom o njemu je govorio Bole Stošić, koji je otkrio da Čkalja i nije tako zabavan čovek van scene.

Foto: printscreen

Miodrag Petrović Čkalja

 

U „Boljem životu“ me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje, a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka – rekao je Bole Stošić, a prenela Srbija Danas.

Na pitanje zašto su se posvađali, Stošić je rekao za medije:

Posvađali smo se na savetu Beogradskog dramskog pozorišta. On je meni bio vrlo drag, ali nesrećan čovek. Nije mogao da izađe na ulicu jer je bio vrlo popularan. Gledali su svi u njemu Čkalju s malih ekrana.

Inače Miodrag je snimio više od 90 filnova i osvojio je mnogobrojne nagrade. Međutim, to što je bio priznati i poznati glumac izgleda da nije bilo dovoljno da do kraja života ima širok osmeh na licu.

Foto: printscreen

Miodrag Petrović Čkalja

 

Čkalja je završio sam i pred kraj života to mu je najteže palo. Bio je napušten od svih, gledajući kako mu prijatelji jedan po jedan umiru, a Čkaljin čuveni osmeh počeo je da bledi. Godine 2002. je dobio nagradu za životno delo „Car Konstantin“, a govorom na dodeli potresao je sve prisutne – kraj života dočekao je u bedi.

– Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde – rekao je glumac 2002. godine na dodeli.

Potom je dodao:

– Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske – neutešan je bio popularni Čkalja.

Miodrag Petrović Čkalja preminuo je u Beogradu, 2003. godine.

BONUS VIDEO: