29/03/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

MORAMO FORMIRATI ZSO! Posle velike pobede predsednika Vučića ovo je glavna vest u Prištini

MORAMO FORMIRATI ZSO! Posle velike pobede predsednika Vučića ovo je glavna vest u Prištini

Upravo to je jutros glavna vest u albanskim medijima: Kurti mora da formira ZSO, upravo ono što je sinoć rekao i Vučić na konferenciji za novinare.

Kurti je konačno priznao da nema gde i da mora da formira Zajednicu srpskih opština koju je smislio lično predsednik Vučić, pritom se požalivši da srpski predsednik ni ovog puta nije hteo ništa da potpiše!

– Došli smo u Ohrid da potpišemo osnovni sporazum sa aneksom implementacije. Postigli smo javnu saglasnost o aneksu koji će voditi implementaciju osnovnog sporazuma – rekao je Kurti žaleći se da druga strana, “kao i na poslednjem sastanku u Briselu 27. februara, beži od potpisivanja, sada sa aneksom”.

Zatim je priznao da će formirati ZSO. Kurti je rekao da su njegovi prethodnici potpisali Asocijaciju i član 10 kaže da se sve mora primeniti.

Foto: printskrin

 

 

– To kaže da se hitno mora početi sa razgovorima i zalaganjem za adekvatan nivo samoupravljanja srpske zajednice. Ne poričem da su moji prethodnici potpisali sporazume 2013. i 2015. godine. To su dva od ukupno 39 sporazuma, a član 10. osnovnog sporazuma kaže da se svi moraju primeniti – rekao je Kurti i time potvrdio Vučićeve reči koji je u sinoćnjem obraćanju rekao da je apsolutni prioritet proteklih pregovora bila ZSO, što je od jutros i glavna vest u albanskim medijima.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);