23/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„MOJ SIN JE BIO NA POGREŠNOM MESTU U POGREŠNO VREME“! Užičanin (15) povređen zbog iste greške kao Đole pre 6 meseci

"MOJ SIN JE BIO NA POGREŠNOM MESTU U POGREŠNO VREME"! Užičanin (15) povređen zbog iste greške kao Đole pre 6 meseci

Užički dečak zadobio je teške opekotine kada se popeo na voz na železničkoj teretnoj stanici u Krčagovu. Ovaj slučaj podsetio je na stradanje šesnaestogodišnjeg Đorđa Ilića iz Šapca prošle godine na pruzi u Valjevu.

Majka Đorđa Ilića, Nataša, istakla je da je obdukcija tela njenog deteta pokazala da je preminuo od posledica povreda zadobijenih velikim električnim naponom i da je istraga tu završena, zaključivši da je reč o nesrećnom slučaju.

Nesrećan slučaj ili neoprez?

Nataša je izrazila sumnju da se njen sin zaista popeo na vagon, naglašavajući da je dovoljno bilo da se nađe u delu gde je visoki napon kako bi nastradao. Istraga je utvrdila da je dečak bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, ali majka je izrazila čuđenje zbog toga što je njen sin kasno uveče sam izašao da vozi bicikl kod pruge:

– Što sam se više raspitivala i govorila o tome, shvatila sam da nije morao uopšte da se penje na vagone, bilo je dovoljno da se nađe u delu gde je visoki napon i tako nastrada…

Majka maloletnog Đorđa čudila se što je njen sin kasno uveče sam izašao da vozi bicikl i to kod pruge, ali istraga je utvrdila da je u pitanju nesrećan slučaj i da je dečak, kako i ona kaže, „bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme“.

Nakon što je i M.B. zadobio teške telesne povrede iz Infrastrukture podsećaju da kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine 25 hiljada volti i da čak nije potrebno ni da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara.

– Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i par metara udaljeno od kontaktne mreže. Prosečno godišnje nastrada pet uglavnom mladih osoba od strujnog udara iz kontaktne mreže, najčešće tokom penjanja na vagone – navode.

Infrastruktura železnice Srbije zato ponovo apeluje i upozorava da se ne penje na vagone, da je to najstrože zabranjeno i opasno po život, i da se u stanicama poštuju znakovi upozorenja, jer se takvi slučajevi gotovo po pravilu završavaju tragično.