19/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

MOĆNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Svim građanima poručio: ŽIVIMO ZA SRBIJU! (FOTO)

MOĆNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA! Svim građanima poručio: ŽIVIMO ZA SRBIJU! (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagram profilu „avucic“ i poslao nažnu poruku građanima Srbije.

Živimo za Srbiju! Bez Srbije, mi smo samo bića koja dišu„, napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećanja radi, predsednik Aleksandar Vučić će se sutra sastati sa ambasadorima zemalja Kvinte, što obuhvata Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Francusku, Italiju i Nemačku.

Na ovom sastanku prisustvovaće i šef delegacije Evropske unije u Beogradu, kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije.

Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, sa početkom u 10 časova.

Vučić se sastao juče sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji koju je predvodio Donal Makgetigen, nakon čega se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

„Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa predstavnicima @the_imf o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova vezanih za sveobuhvatni program rasta „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

Posebno smo razgovarali o energetskom sektoru, za koji očekujem da u narednim godinama postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije, čime ćemo obezbediti energetsku stabilnost zemlje i postaviti temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture.

Istakao sam i da je za nas od najvećeg značaja da nastavimo sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok uporedo radimo na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka“, napisano je u opisu fotografija sa sastanka. 

BONUS VIDEO