09/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

MNOGI SE ŠOKIRAJU KADA VIDE KAKO DANAS IZGLEDA NATAŠA IZ ISTOIMENOG FILMA: Ovo nije REALNO (FOTO)

MNOGI SE ŠOKIRAJU KADA VIDE KAKO DANAS IZGLEDA NATAŠA IZ ISTOIMENOG FILMA: Ovo nije REALNO (FOTO)

Nataša, Foto: Printscreen

Glumica Tijana Kondić prisetila se rada sa Ljubišom Samardžićem u hit filmu „Nataša“ iz 2001. godine

Pre više od 20 godina film „Nataša“ je potpuno opčinio srpsku publiku. Glavnu ulogu je igrala Tijana Kondić, koja je imala samo 17 godina kada je odigrala ulogu buntovne devojčice koja pokušava da reši misteriozno ubistvo oca.

Za ovu ulogu je pobrala brojna priznanja – Zlatnu arenu u Puli, Zlatnu mimozu u Herceg Novom, priznanje „Najbolji naturščik“ u Nišu… Tijana je čak tri puta odbijena na prijemnom ispitu Fakulteta dramskih umetnosti, a nakon snimanja ovog filma upisala je Filološki fakultetu u Beogradu, i završila ga u roku. Godinama živi u Tel Avivu, a sada se prisetila školskih dana i „bežanja sa časova“ zbog snimanja.

„Na dramskim sekcijama u osnovnoj školi sam izbegavala da učestvujem, uvek mi je bilo zanimljivije da sedim sa strane, kao reditelj i posmatram druge. Oduvek sam volela ples i na svakoj priredbi sam sa drugaricama pravila koreografiju koju smo posle izvodile. Bila sam vođa u školi, u srednjoj sam se isticala, nisam se uklapala u većinu. Drugačije sam mislila, govorila, oblačila se, izgledala, uvek sam se glasno smejala i bila neposlušna“, rekla je Tijana INFOu i nastavila:

„Pošto sam na probe za film išla svakodnevno dok sam bila đak Pete beogradske gimnazije, morala sam posebno da se pravdam i dokazujem, jer mnogi profesori nisu voleli što izostajem zbog priprema na filmu, a pre svega nisu mi verovali, mislili su da lažem da bih imala opravdanje za bežanje sa časova. Tada se desio čuveni dolazak Ljubiše Samardžića i direktora filma Tončija Matulića u školu da mi opravdaju časove i objasne razrednoj i direktoru da su me angažovali kao glavnu glumicu za film“.

Tijana se prisetila i anegdote sa snimanja za „Bumerang“.

„Radili smo eksterijer i moj lik Slavica je bila trudnica i kostim mi je kroz ceo film bio spavaćica. Ja sam se tako šetala ulicama u papučama, raščupana, s veštačkim stomakom, i jedno veče se ispred mene zaustavio taksista da mi ponudi pomoć. Mislio je da sam se izgubila ili da sam luda. Jedva sam mu objasnila da snimamo film“.

(INFO)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1195821’, content_type: ‘product’});