20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

MLADIĆ (23) PREMINUO OD UJEDA PAUKA! Mislio da je komarac, pa umro u mukama

MLADIĆ (23) PREMINUO OD UJEDA PAUKA! Mislio da je komarac, pa umro u mukama

Opasnost smeđeg mediteranskog pauka samotnjaka

Mladić Đuzepe R. (23) preminuo je u bolnici u Bariju, Italija, nakon što ga je ujeo smeđi mediteranski pauk samotnjak. Ovo je drugi smrtni slučaj od ujeda ovog pauka za kratko vreme, što ukazuje na ozbiljnost situacije.

Odmah se obratio medicinskoj pomoći

Italijana je 13. jula ujeo pauk dok je radio, a u početku je mislio da je to ubod komarca. Međutim, nakon što je osetio bol u grudima i primetio apsces na nozi, potražio je medicinsku pomoć. Ovo naglašava važnost odmahšnje reakcije nakon ujeda ovog opasnog pauka.

Smrtonosni ugrizi

Ovaj smrtonosni pauk već je izazvao smrt policajca starog 52 godine na Siciliji, kao i smrt muškarca (48) u Grčkoj nakon što ga je ugrizao na Peloponezu. Ovi tragični slučajevi ukazuju na hitnost upoznavanja javnosti o opasnostima smeđeg mediteranskog pauka samotnjaka.

Karakteristike smeđeg mediteranskog pauka samotnjaka

Smeđi mediteranski pauk samotnjak je poznat po otrovnom ugrizu koji može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Ovi pauci su obično braon boje i imaju karakterističan znak nalik violini na leđima, kao i šest očiju raspoređenih u tri para. Važno je da javnost bude upoznata sa njihovim izgledom kako bi mogla da prepozna ovu opasnu vrstu.

Ovi slučajevi ukazuju na ozbiljnost opasnosti koju smeđi mediteranski pauk samotnjak predstavlja po ljude. S obzirom na to da ne postoji protivotrov za njihov otrov, ključno je da se javnost upozna sa njihovim karakteristikama i da bude obaveštena o rizicima koje ovi pauci predstavljaju.