03/12/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

Ministarka Grujičić medicinskim sestrama: Nezamenjive ste! (FOTO)

Ministarka Grujičić medicinskim sestrama: Nezamenjive ste! (FOTO)

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić pozdravila je učesnike Sedmog nacionalnog kongresa „Istorijat sestrinstva Republike Srbije“ sa međunarodnim učešćem, koji je održan danas u Beogradu.

Foto: Ministarstvo zdravlja

 

– Kao lekar, uvek sam isticala značaj vaše profesije u koji sam se toliko puta uverila. I dok mi lekari lečimo, vi negujete, brinete, tešite, delite najteže trenutke sa pacijentima koji su vam povereni, kao i one najlepše kada ih oporavljene ispraćate kući. I sam naziv „sestra“ govori o vašoj nezamenjivoj ulozi u svakoj zdravstvenoj ustanovi – istakla je ministarka Grujičić. 

Dr Grujičić je ukazala na istinski značaj i veličinu sestrinstva u Srbiji, njihov predani rad i van zdravstenih ustanova, i velika priznanja koja su mnoge od njih dobile. Ministarki je uručena povelja za doprinos Ministarstva zdravlja sestrinstvu u Srbiji.

Foto: Ministarstvo zdravlja

 

Organizator kongresa je Udruženje medicinskih sestara-tehničara Univerzitetskog kliničkog centra Srbije „Sestrinstvo“, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

BONUS VIDEO 

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);