05/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

MINISTAR VESIĆ ČESTITAO ŽELEZNIČKU NOVU GODINU!

"AKO JE NEKO ČOVEK DIJALOGA I MIRA, ONDA JE TO VUČIĆ"! Goran Vesić pružio punu podršku predsedniku Srbije!

Čestitam svim zaposlenima u železničkom sektoru Srbije Železničku Novu godinu koju će obeležiti veliki investicioni projekti izgradnje i modernizacije železničke infrastrukture – poručio je miinistar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Pored ostalog, u novom redu vožnje je nastavak izgradnje brze pruge između Novog Sada i Subotice dok između Beograda i Niša započinje izgradnja brze pruge, što predstavlja za novu eru srpskih železnica.

Nakon decenija i decenija praznih priča i obećanja koje ne ne znam ko sve nije davao krećemo sa izmeštanjem pruge iz centra Niša i modernizacijom deonice ka Dimitrovgradu, a dalje gradimo i prugu između Niše i Brestovca – naveo je Vesić.

Po novom železničkom redu vožnje, na prugama „Infrastrukture železnice Srbije“ biće 384 voza u putničkom saobraćaju, dok je u robnom transportu predviđeno ukupno 2.818 trasa za teretne vozove. 

U putničkom saobraćaju „Srbija Voz“ je jedini prevoznik, do je u teretnom saobraćaju transportno tržište liberalizovano i u novom redu vožnje je čak 17 operatera, od kojih je samo „Srbija Kargo“ u državnom vlasništvu, podsetio je Vesić.

U narednom periodu Ministarstvo će posvetiti posebnu pažnju železničkim preduzećima, što se posebno odnosi na Srbija Kargo koji je na tržištu. Ova preduzeća, pre svega Srbija Kargo, moraju i mogu bolje da posluju i tako odgovore na milijarde evra koje naša zemlja ulaže u železnicu, rekao je Vesić.

Ministar je naglasio da je bezbednost železničkog saobraćaja i u novom redu najznačajniji zadatak svih kompanija u železničkom sektoru.

Naravno, svi železničari svojim profesionalnim, odgovornim i posvećenim radom daju svoj puni doprinos ne samo uspešnoj realizaciji novog reda vožnje, već i ostvarivanju svih postavljenih poslovnih zadataka i ciljeva – poručio je ministar.

Tradicionalno, noć prelaska na novi red vožnje, železničari obeležavaju kao svoju Novu godinu.

Železničkim kompanijama u Srbiji želim uspešan prelazak na novi red vožnje, a svim zaposlenima u železničkom sektoru ujedno čestitam Železničku novu godinu – poručio je ministar Vesić.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);