30/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

MARIJU SU OPLJAČKALI U ITALIJANSKOM HOTELU, MENADŽER JE ŠOKIRAO OBJAŠNJENJEM: Izašla iz sobe na doručak, kada se vratila nije bilo ni para, ni kartica, a onda JOŠ JEDAN UŽAS!

MARIJU SU OPLJAČKALI U ITALIJANSKOM HOTELU, MENADŽER JE ŠOKIRAO OBJAŠNJENJEM: Izašla iz sobe na doručak, kada se vratila nije bilo ni para, ni kartica, a onda JOŠ JEDAN UŽAS!

„U italijanskom hotelu „Omnia“ u mestu Noventa di Piave nadomak Trsta 20. avgusta sam sa drugaricom došla da prenoćim zbog velike gužve na granici i tu sam bila opljačkana, ostala sam bez prebijene pare“, kaže Beograđanka Marija Čolić.

– Stigle smo uveče, prespavale i ujutru sišle na doručak. To je trajalo pola sata. Vratile smo se u sobu koja je uredno bila zaključana. Ušla sam unutra i sve je delovalo isto samo sam primetila da mi je ranac pao na pod. Pomislila sam da sam da sam ga možda nestabilno ostavila i nisam obratila pažnju ser se videlo da je jedan od dva novčanika koja sam ponela unutra. Kada sam sišla na recepciju da platim primetila sam da drugog novčanika sa novcem i karicama nema – ističe Čolićeva i dodaje:

– U jednom su bile kartice, a u drugom pasoš i novac. Ovog sa karticama nema, dok je iz drugog samo izvučen novac. Tu je bila i koverta sa dinarima koje takođe nije bilo. Dakle, za tih pola sata koliko smo bile na doručku neko je ušao u sobu pogledao, uzeo šta mu treba i otišao. Očigledno je i da je imao karticu od sobe.

Čolićeva ističe i da je odmah blokirala kratice.

– Kada smo osoblju hotela prijavili šta se desilo rečeno nam je da menadžer mora da dođe da pogleda kamere i da će on to rešiti. Međutim, nama se on uopšte nije obratio već je bio na liniji sa recepcionarima. Na kraju je poslao ženu iz kuhinje da nam kaže da moramo same da odemo u policiju. Tako smo i uradile. Tamo su nam dali papir da popunimo gde sam na engleskom napisala šta se desilo i koliko novca je bilo. Uzeli su moju izjavu prekucali na italijanskom i nastavili da rade svoje. Zbog komplikacija smo ostale u hotelu celog dana, otkazale smo sve zakazano u nadi da će se situacija ipak rešiti, ali nije – kaže Čolićeva, piše Kurir.

Sagovornica kaže da je u nekom momentu došla vlasnica hotela i rekla da oni nemaju ništa s tim.

– Osetila sam se kao žrtva koju tada niko ne vidi. Obratila sam se i srpskom konzulatu u Trstu odakle su mi javili da su poslali upit policiji, ali da nisu dobili nikakvu informaciju do danas. Obratila sam se i italijanskom ministarstvu turizma i zamolila ih da sprovedu inspekcije jer sam kasnije uvidela da je veliki broj turista imao takvo iskustvo sa istim hotelom. Iz ministarstva su mi rekli da se obratim nadležnim organima odnosno policiji – objašnjava Čolićeva.

Prema njenim rečima ona je u ovom hotelu bila više puta do sada, a kaže i da je 90 odsto gostiju naših ljudi. To i ne čudi jer je Noventa di Pjave naširoko poznata po šoping-centrima sa autletima poznatih svetskih i italijanskih brendova.

– Ako se ovo desilo meni ne želim da se desi i nekom mom sugrađaninu. Kada sam listala recenzije našla sam nekoliko njih koji su napisali da su opljačkani po istom principu baš za vreme doručka. Najveće razočarenje je bilo kada sam od menadžera hotela dobila odgovor da isto to može da mi se desi i u stanu – zaključuje Čolićeva.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);