08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

MAMA, TATU SU UPUCALI U GLAVU: Dalibor Filić o napadu i misiji boksa

MAMA, TATU SU UPUCALI U GLAVU: Dalibor Filić o napadu i misiji boksa

Napad na Dalibora Filića u Kaluđerici, gde je ranjen dok je čekao sinove ispred prodavnice, ostavio je dubok trag na njega i njegovu porodicu. Prema Filićevim rečima, bio je napadnut dok je mirno čekao decu, a pucnjevi su ga zatekli neposredno pred njegovim sinovima, što je bila traumatična situacija za sve prisutne.

Nakon što sam osetio bol u ruci i čuo tri pucnja, podigao sam pogled i video uplašene izraze lica mojih sinova. Stariji je zgrabio mobilni telefon i samo sam ga čuo kada je rekao: „Mama, neko je upravo upucao tatu u glavu!“ – rekao Dalibor Filić (40) za Alo.

Filić je naglasio da se sada posvećuje boksu i radu sa decom, koristeći svoje životno iskustvo da pomogne mladima da se izbore sa problematičnim situacijama na ulici. Kroz rad u bokserskom klubu, pokušava da im prenese vrednosti sportskog duha i samodiscipline, čime se trudi da ih udalji od potencijalnih problema. Ponosan je na napredak svojih đaka, posebno na one koji su se promenili na bolje zahvaljujući boksu i njegovom mentorstvu.

Da sam na pravom putu, govori mi činjenica da u klubu imam nekadašnje problematične momke. Jedan od njih je domac i od kako je počeo kod mene da trenira, dosta se popravio. Tako su mi kazali u domu i u školi koju pohađa. Rekli su da se smirio i da više ne upada u probleme kao nekad, kao i da je evidentan napredak u njegovom obrazovanju, odnosno učenju. Od deteta kome se smešila ružna budućnost postaje polako momak za primer i jako sam ponosan na njega. Ponosan sam što je uvideo da želim da mu pomognem i da ga ništa ne foliram. Takođe, mnogo mi znači i to kada mi je prišao jedan takmičar, rekavši da zbog mene i zahvaljujući meni više nema probleme sa drogom. Rekao je da sam stigao u poslednjem trenutku i da ko zna šta bi bilo sa njim da nije počeo da trenira. E, to je priznanje za mene, saznanje da sam nešto dobro uradio i usadio viteške vrednosti toj deci. A priznanje za klub je što smo osmi na rang-listi u Srbiji i što klub daje svoje takmičare da se bore za državu Srbiju – rekao je ponosno Filić.

Osim toga, Filić je izrazio poverenje u srpski pravosudni sistem i policiju, nadajući se da će napadač biti identifikovan i priveden pravdi.

BONUS VIDEO: