29/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

„LOPTA JE SADA U DVORIŠTU PRIŠTINE“: Rakić poručio da se što pre raspišu izbori na severu

"LOPTA JE SADA U DVORIŠTU PRIŠTINE": Rakić poručio da se što pre raspišu izbori na severu

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas vlasti u Prištini da što pre raspišu izbore za nove gradonačelnike i skupštine opština na severu, uz poruku da su spremni da na njima učestvuju.

Rakić je na konferenciji za medije poručio da je „lopta sada u dvorištu Prištine“.

Potrebno je da ovi lažni, nelegalni i nelegitimnu gradonačelnici i odbornici koji već mesecima maltretiraju naše građane hitno podnesu ostavke i odu, da izađu iz naših zgrada, jer oni nisu predstavnici našeg naroda. Njihova jedina svrha je maltretiranje naših građana – istakao je Rakić. 

Upozorio je da je život svakim danom sve teži za srpski narod, a da su pritisci na Srbe i Srbiju nezapamćeni.

Kurtijev režim ne prestaje da kršeći dogovore, zakone, i sva prava srpskog naroda zastrašuje srpski narod. Mi moramo da budemo jedinstveni i složni, i da u ovim nemogućim uslovima pokušamo da budemo krojači svoje sudbine i zaštitimo narod –  naveo je Rakić, i dodao da je Srpska lista političke odluke uvek donosila u interesu građana a ne gledajući da li su popularne ili nisu.

Isto tako, istakao je Rakić, političke odluke su uvek donosili u koordinaciji sa Beogradom.

Zato ćemo i ovog puta ćemo poslušati savet predsednika Vučića i danas šaljemo poruku da smo spremni da učestvujemo na izborima na severu Kosova i Metohije, i time podstaknemo politički proces i dijalog koji bi doveo do ispunjenja naših uslova koje smo više puta do sada isticali. Zato tražimo od Prištine da u najkraćem roku raspiše vanredne lokalne izbore za gradonačelnike i odbornike u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije – naveo je Rakić. 

Istakao je da je povlačenjem iz institucija uspeli da skrenu požanju svetske javnosti da Kosovo nije rešeno pitanje, da srpski narod pati u da je potrebno da se formira Zajednica srpskih opština. 

Kurti na severu pod plaštom eksproprijacije vrši progon našeg narod i otimanje naše zemlje. On pod pojmom borbe protiv kriminala pošalje specijalce da pucaju i hapse naš narod i da ih odvode u prištinske kazamate – rekao je Rakić i pozivamo građane na sabornosti, jedinstvo i slogu, uz poruku da je „srpski narod je svoj na svome i iz ove teške situacije će izaći kao pobednik“. 

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);