08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

LJUDI, IMATE LI OBRAZA? NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVETA NA METI! Samo da bi napali Vučića, udarili na Jokića!

INFO

Ni dan nije prošao otkako je predsednik Aleksandar Vučić zahvalio Nikoli Jokiću na tome što će biti deo reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu, a opozicionari i opozicioni mediji su udarili na najboljeg košarkaša sveta. Njega je, podsetimo, Vučić prethodno zamolio da razmisli i ako ikako može zaigra za Srbiju, što je ovaj i učinio.

Zvuči neverovatno, ali nekima je zbog toga kriv. Vladimir Štimac, bivši košarkaš, a sada opozicionar (bio kandidat za gradonačelnika koalicije NADA na izborima u decembru), gostovao je na jednom od kanala u vlasništvu Dragana Šolaka i rekao:

– Jokić u reprezentaciji je odlična vest, ali ujedno imamo i tu vest koja se meni nije svidela, a to je što je dovedeno do individualizacije jednog igrača, koji jeste najbolji na svetu, i to ne govorim ja, to kažu svi… Presedan je da predsednik države govori o tome, da ubira neke jeftine političke poene, pa svi tabloidi da pišu kako je zarad predsednika Jokić pristao da igra za reprezentaciju. Nigde u svetu predsednik države ne poziva jednog igrača, imate tu mnogo drugih igrača koji su važni za reprezentaciju, imate i Davidovca i Gudurića i Vasu Micića i Bogdana Bogdanovića, Svetislava Pešića, imate ekonoma, koji su važni.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Vladimir Štimac

ČAK I NOVINAR

Košarkaški trener i svojevremeno kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda Duško Vujošević smatra da je greška što je predsednik Vučić pozvao Jokića da bude deo reprezentacije, kao i da nije dobro to što je o tome javno pričao.

– Ako ga je predsednik zaista zvao, što mislim da je greška, onda ne treba da to još i objavljuje u funkciji svog marketinga. Igrači su različiti, veoma talentovani i manje talentovani, pametni i manje pametni, ali su težak narod jer svi imaju veliku sujetu. Već je podrivanje timskog duha u reprezentaciji kada objavljuješ da si zvao Jokića. Možda sada svi očekuju taj predsednički poziv – kazao je Vujošević.

Foto: Profimedia

Duško Vujošević

Napadima i omalovažavanju MVP igrača NBA lige pridružio se i Marko Vlahović, novinar Sport kluba, kanala koji je takođe u vlasništvu Dragana Šolaka. On je poručio da „nije sve do Nikole Jokića“:

– Jokić nije bio na prošlom Svetskom prvenstvu, pa se stvorila takva ekipa i hemija u reprezentaciji da su stigli do finala.

INFO

Foto: Printscreen/SK1

Marko Vlahović

Ministar Đorđe Milićević ističe da se iz ovoga najbolje može videti kome je stalo do Srbije i ko misli dobro našoj reprezentaciji.

– Oni, pre svega, ne mogu da shvate da se predsednik Vučić Jokiću obratio kao jednom od najboljih igrača, koji našoj reprezentaciji može da doprinese mnogo. Predsednik se u košarku razume bolje od mene, ali ono što i sam mogu da primetim jeste to kakav je Jokić igrač. Timski duh među našim igračima postoji i može samo da bude još jači, a svi ti koji imaju ovako zlurade komentare i koji krive Vučića govore o sebi. Oni ne mogu sa shvate da se predsednik Vučić bori samo za Srbiju i da mu je to na prvom mestu.

ZAHVALNOST

Dejan Miletić, politički analitičar, kaže da je svaka politizacija Nikole Jokića veoma ružna:

– Neprimereno je da se bilo ko proziva, naročito zato što hoće da igra za reprezentaciju. Te stvari ne treba politizovati, to rade sitne duše. Svi bi trebalo da budemo zahvalni, kako Jokiću, što je pristao da bude nacionalnog tima, tako i svima koji su doprineli da on donese takvu odluku.

Ideolog opozicije Videnović: Stvar je pristojnosti biti protiv reprezentacije

Opozicionari, osim napada na Jokića, navijaće i protiv reprezentacije Srbije na predstojećem fudbalskom prvenstvu Evrope u Nemačkoj. Razlog: predsednik Aleksandar Vučić ušao je u avion i poželeo sreću stručnom štabu i fudbalerima pred let u Nemačku.

Kako je Srpski telegraf saznao među samim opozicionarima, lideri pojedinih strana ne kriju da mole boga za što lošiji plasman „orlova“, a da je tako potvrđuje i poruka koju je jedan od njihovih ideologa profesor Ivan Videnović retvitovao:

– Stvar je elementarne pristojnosti i kućnog vaspitanja navijati protiv ove i ovakve Srbije. Oni imaju Vučića, Dačića i Putina, ja im ne trebam, a oni meni još manje. Ja sam sve suprotno od toga.

I njih su napadali zbog Vučića

Novak Đoković – kada ga je predsednik primio nakon skandala u Australiji

Janko Tipsarević – kada je postao član SNS