24/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

KURTIJEVA POLICIJA UPALA U APOTEKE U KOSOVSKOJ MITROVICI I ZVEČANU I ODELA LEKOVE! Srbima sada onemogućeno i lečenje?!

KURTIJEVA POLICIJA UPALA U APOTEKE U KOSOVSKOJ MITROVICI I ZVEČANU I ODELA LEKOVE! Srbima sada onemogućeno i lečenje?!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je Vlast u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem danas sprovela novu nasilnu akciju na severu Kosova i Metohije, upadom u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu i tom prilikom oduzeta je veća količina medikamenata.

Time je, navodi se, ionako otežano snabdevanje i dostupnost lekovima na severu KiM, dodatno onemogućeno, što je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu KiM. 

Ovo je još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu KiM, posebno kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život, od dinara do lekokva i osnovnih životnih namirnica – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da nakon izazivanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada srpski narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima.

Dok se Kurtijevi stranački kandidati bave trgovinom ljudima, narkoticima i drugim teškim krivičnim delima, dotle Kurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Kosova i Metohije – navela je Kancelarija u saopštenju.

BONUS VIDEO