02/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KURTI JE OD KOSOVA NAPRAVIO GETO! Brnabić: U srcu evrope kršenje ELEMENTARNIH LJUDSKIH PRAVA!

Opozicija briljira u Skupštini! Ne znaju da se BDP računa u evrima pa napali vlast! Brnabić im poručila: Sledeći put računajte u jenima!

Moje obraćanje danas ne bi bilo potpuno iskreno, da se na dan kada slavimo ljudska prava i pričamo o njihovom stalnom i kontinuiranom unapređenju i jednakim šansama za sve, ne osvrnem i na situaciju na KiM  – kaže Brnabić i dodaje: – U 21. veku, na teritoriji KiM, u srcu Evrope, suočeni smo sa elementarnim kršenjem ljudskih prava. 

Našem narodu na Kosovu i Metohiji, posebno tokom ove 2022. godine, uskraćena su, i ugrožena, osnovna ljudska prava – pravo glasa, učešća na izborima, pravo na to da vas zastupaju demokratski izabrani predstavnici, konačno – pravo na dostojanstven, bezbedan i siguran život, podsetila je premijerka.

Srbi na KiM svakodnevno se suočavaju sa kršenjem i uskraćivanjem osnovnih prava, ograničavanjem slobode kretanja; žive pod stalnim pretnjama i suočeni sa provokacijama na dnevnom nivou – navodi Brbanić.

– Predstavnici Privremenih institucija u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, napravili su od KiM poslednji geto na evropskom kontinentu – za Srbe i druge nealbance. I zato mi je danas važno da sa ovog mesta apelujem, još jednom, na sve naše partnere u međunarodnoj zajednici da ne okreću glavu od činjenica, da vide ono što se jasno i očigledno vidi, i da delanjem pokažu da se bore za zaštitu prava i sloboda svih.

BONUS VIDEO:

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);