01/04/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KURTI I VJOSA OSMANI SPREMAJU NOVA HAPŠENJA NA SEVERU KIM! Napravili navodni spisak terorista, a na njemu sve sami SRBI!

KURTI I VJOSA OSMANI SPREMAJU NOVA HAPŠENJA NA SEVERU KIM! Napravili navodni spisak terorista, a na njemu sve sami SRBI!

Prema tom dokumentu, te organizacije povremeno, kako se navodi, koriste nasilje za postizanje političkih ciljeva i izazivanje  međunacionalnih incidenata, objavila je danas Koha.

U dokumentu, koji je sačinilo ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija, ističe se da navedene grupe, pokreti i organizacije imaju za cilj destabilizaciju bezbednosne situacije i demokratskog poretka.

U dokumentu se ističe da, uprkos napretku koji je postignut u međuetničkim odnosima Srba i Albanaca na tzv. Kosovu, i dalje postoje tenzije i da su grupe, organizacije i pokreti koji navodno promovišu separatizam uglavnom usmereni na sever, ali sa, kako se navodi, tendencijom širenja i na druge regione.

Predstavnici civilnog društva, koji su učestvovali u raspravama o ovoj strategiji, ocenili su da je u porastu desničarski ekstremizam.

Iako se u strategiji ne pominju imena, predstavnici privremenih prištinskih institucija su u nekim slučajevima identifikovali organizacije za koje se sumnja, kako je prenela Koha, da su se infiltrirale na sever sa većinskim srpskim stanovništvom tokom perioda kada su bile postavljene barikade.

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je da plaćenici ruske paravojne organizacije „Vagner“ sarađuju sa, kako je navela,  „srpskim paravojnim formacijama“ u švercu oružja i vojnih uniformi.

Još jedna pretnja koja se pominje u strategiji su islamističke ideologije koje se šire na tzv. Kosovu sa Bliskog istoka, piše Alo.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);