02/04/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KRAJEM MARTA ISTIČE ROK ZA PRIJAVU U SPECIJALNE JEDINICE VOJSKE SRBIJE! Onog ko prođe čeka plata od 200.000 dinara, a ovo su uslovi!

Vojska Srbije NAJJAČA U REGIONU! Američki specijalizovani portal objavio rang listu vojne snage svake zemlje! Dobri i na svetskom nivou!

Do kraja marta otvoren je konkurs Vojske Srbije za prijem u specijalne jedinice, na koji se mogu prijaviti svi do 30 godina starosti.

Elita srpske vojske – 72. brigada jedan je od stubova naše odbrane. Svoju reputaciju stekli su u najtežim godinama, za vreme ratova na prostorima bivše Jugoslavije. Danas su štit Srbije i stalno su u pripravnosti.

Po prvi put, priliku da postanu deo ove jedinice, imaju i oni koji nisu služili vojni rok.  Kandidati koji zadovolje stroge kriterijume biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci.

One koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije očekuju obuka i usavršavanje, stimulativna osnovna zarada u iznosu od oko 200 hiljada dinara, kao i rad sa najsavremenijim naoružanjem.

Cilj konkursa je da Srbija do kraja sledeće godine ima oko  5.000 specijalaca, a njihova osnovna snaga je brzo reagovanje.

Vojska Srbije danas je jača nego ikada, i to zahvaljujući podršci države, koja ulaže u vojnu opremu i naoružanje, ali i brine o životnom standardu pripadnika vojske.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);