28/11/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KRAJ NADANJA, EVO U KOM JE ŠEŠIRU SRBIJA NA ŽREBU: Posle Bosanaca, IZDALI NAS I SLOVENCI!

KRAJ NADANJA, EVO U KOM JE ŠEŠIRU SRBIJA NA ŽREBU: Posle Bosanaca, IZDALI NAS I SLOVENCI!

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović

Kvalifikacionim mečevima poslednjeg kola okončano je takmičenje u grupama E, C i H.

Srpskim navijačima najveću pažnju i interesovanje privlačili su mečevi Češka -Moldavija i Slovenija – Kazahstan, pošto je od njih zavisilo u kom će šeširu biti Srbija na predstojećem žrebu u Hamburgu 2. decembra.

Nažalost, iz Ljubljane i Olomouca stigle su loše vesti! Favoriti su opravdali očekivanja i četa izabranika Dragana Stojkovića Piksija biće u poslednjem, četvrtom šeširu na izvlačenju kuglica.

Češka je savladala Moldaviju sa 3:0 golovima Doudere u 14, u Čorija u 72. i Součeka u 90. minutu, dok je Slovenija je sa 2:1 bila bolja od Kazahstana. Domaćin je poveo golom Šeška iz penala u 41. minutu, Kazahstan izjednačio preko Orazova u 48. minutu, a pobedu domaćima i plasman na EVRO doneo je Verbić u 88. minutu. Obe ekipe su tako na tabeli drugoplasiranih reprezentacija ispred Srbije.

Dakle, posle selekcije Bosne i Hercegovine, od koje smo takođe čekali „uslugu“ u meču sa Slovačkom na domaćem terenu (1:2), izdali su takođe bivši sunarodnici iz zemlje podno Triglava.

Tinjala je nada da će jedna od dve utakmice biti okončana srećno po nas, te da u utorak sačekamo još kiks Hrvatske. Da su omanuli Slovenija ili Češka, trebalo bi nam i da u meču Hrvatska – Jermenija gost ostane neporažen u Zagrebu, uz pobedu Velsa protiv Turske.