22/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KOSTA KECMANOVIĆ IMAO I SPISAK DECE KOJU NE ŽELI DA UBIJE: Dečak-ubica do detalja smislio PLAN – ključne su dve do tri nedelje!

KOSTA KECMANOVIĆ IMAO I SPISAK DECE KOJU NE ŽELI DA UBIJE: Dečak-ubica do detalja smislio PLAN - ključne su dve do tri nedelje!

Kosta Kecmanović koji je počinio najkrvaviji masakar u istoriji Srbije imao je spisak dece koju je planirao da ubije, koji je već viđen, ali takođe imao je sličan papir na kome je napisao imena drugara na koje ne želi da digne ruku. U jednom trenutku, pomahnitali ubica je spisak produžio, pa je njemu pridodao imena sa spiska drugova u koje nije želeo da ispali smrtonosne hice, saznaje nezvanično portal INFO.rs

Kosta je nastavio svoje školovanje putem interneta i završiće osmi razred putem posebne škole „Dr. Dragan Hercog“, prateći nastavu iz svoje bolničke sobe.

Dva i po meseca nakon masovnog ubistva, 18. jula, Kosta je prvi put progovorio o zločinu pred tužilaštvom, u postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića.

Otac se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i sumnjiči se da je sina vodio u streljanu i obučavao ga za rukovanje oružjem, kao i da je ilegalno držao oružje. Kosta je svedočio putem video veze tokom, a dečaka ubicu ispitivali su četiri sata. U sudnici su bili i roditelji neke od ubijene dece koji su preko advokata postavljali pitanja dečaku koji je ubio njihovu decu.

Dečak nije mogao da objasni zbog čega je počinio zločin, a jedini razlog koji je naveo jeste „da je imao loša osećanja prema vršnjacima.“

Izjavio je da se kaje. Nije želeo da vidi slike drugova koje je ubio i u objašnjenju je rekao da mu je neprijatno – navodi se za medije.

On je tada rekao da je planirao masakr mesec dana pre nego što ga je izvršio, inspirisan dokumentarnim filmom, i da je razmatrao spisak učenika koje će napasti. Tvrdi da je kasnije proširio taj spisak s više imena i da je razmišljao o tome koga neće pogođenjem poštedeti. Plan je pravio između dve i tri nedelje.

U svojoj izjavi, Kosta je otkrio da mu nije bilo lako doći do oružja jer je sef sa pištoljem bio postavljen previsoko i nije znao šifru.

Kad ga je tata otključavao video sam da je šifra 637 – objasnio je on.

Takođe je potvrdio da njegov otac voli oružje i da ga je vodio u streljanu, ali tvrdi da mu nije omogućio prvi kontakt s oružjem, već instruktor u streljani.

Jedna od šokantnih informacija je da je pre nego što je izvršio zločin, Kosta pretraživao na internetu informacije o mogućnosti doživotne kazne zatvora u Srbiji, verovatno kako bi saznao kakva ga sudbina čeka.

Podsetimo, trinaestogodišnji Kosta Kecmanović iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ izvršio je masovno ubistvo devetoro dece i čuvara škole 3. maja. Nakon masakra, sam je pozvao policiju i rekao im je kakav je zločin počinio. Uhapšen je i smešten u jednu beogradsku kliniku pod stalnim nadzorom kriminalističke policije.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);