03/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KIRJOS NE DA NA SVOG PRIJATELJA! Novaka ŽESTOKO PROVOCIRALI, pa se GORKO POKAJALI: Kakvo IDIOTSKO pitanje

KIRJOS NE DA NA SVOG PRIJATELJA! Novaka ŽESTOKO PROVOCIRALI, pa se GORKO POKAJALI: Kakvo IDIOTSKO pitanje

Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena pošto je u tri seta bio bolji od devetog tenisera, Amerikanca Tejlora Frica (6:1, 6:4, 6:4).

Naredni Noletov protivnik biće još jedan domaći igrač, Ben Šelton, te se očekuje da Đoković stigne do još jednog finala.

Po završetku meča protiv Frica Đoković je dobio jedno provokativno pitanje na konferenciji za medije.

– Posle nekih vaših pobeda na slem turnirima u prošlosti, zahvaljivali ste se svom timu što vas je trpeo nekoliko nedelja jer možete biti teški. Pitao sam se da li možete samo detaljnije da objasnite? – upitao je Ričard Osoborn, a Novak je pokušao da, uz osmeh na licu, kratko odgovori:

– Ko nije težak…

Bezobrazni novinar nije odustajao.

– Ali može postati prilično intenzivni iza kulisa – upitao je on i tada se Đoković otvorio:

– Da, mislim, gledaj, meni je stalo do ovog sporta i shvatam ga veoma ozbiljno. Znam da to rade i mnogi drugi igrači. Znate, od članova našeg tima očekujemo najveću posvećenost i pretpostavljam angažman, kao što naši članovi tima i trenersko osoblje očekuju od nas. Intenzitet je tu. U žaru bitke, očigledno se mnogo različitih stvari može uraditi na terenu. Ali, znate, sve u svemu, mi smo tim, držimo se zajedno u dobrim i lošim vremenima, i zahvalan sam što imam tim koji imam – objasnio je detaljnije Đoković, pa nastavio: – Znate, imali smo ogroman uspeh naročito u poslednjih nekoliko godina. Zadovoljan sam svojim položajem. Da, umem da budem težak, ali ko nije? Ne znam igrača koji igra na najvišem nivou koji je, znate, lagan i sa kojim je sve cveće i muzika. Mora da bude izazov za sve, za igrača i za stručni tim, inače nema rasta. Mislim da je to način da jedni druge gurnete do granica i zaista razumete kako možete da razvijete igru, kako možete postati bolji na terenu i van njega – rekao je Novak Đoković.

Na kraju se u čitavu priču umešao i Novakov veliki prijatelj Nik Kirjos. On je žestoko odbrusio novinaru koji se gorko pokajao zbog pitanja.

– Kakvo idiotsko pitanje. Ovaj momak je verovatno najbolji sportista svih vremena. Jasno je da (novinar) nikada u životu nije učestvovao u takmičenju pristojnog nivoa – prokomentarisao je Nik Kirjos.

Autor: