04/02/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KFOR UPUTIO IZVINJENJE ZBOG UPADA U VRTIĆ: Greškom skrenuli u ĆORSOKAK!

KFOR UPUTIO IZVINJENJE ZBOG UPADA U VRTIĆ: Greškom skrenuli u ĆORSOKAK!

Patrola KFOR iz Regionalne komande Istok svojim vozilima je slučajno ušla na parking dečijeg vrtića u Leposaviću, vršeći danas svoje redovne operativne i bezbednosne dužnosti, zbog čega je komanda KFOR-a izdala saopštenje u kojem se izvinjava zbog incidenta.

Foto: kosovo-online.com

KFOR

U saopštenju se objašnjava da je kolona KFOR, pokušavajući da dođe do svog odredišta, svojim vozilima „slučajno skrenula u pogrešnu ulicu, ćorsokak“.

– S obzirom da se put naglo završio, kolona KFOR je htela da uđe na parking obližnjeg vrtića da bi okrenula vozila i vratila se putem kojim je i došla – piše u saopštenju.

Ipak, kako se navodi, zbog jezičke barijere patrola nije mogla da objasni svoje namere i zamoli da im se otvori kapija kako bi u dvorištu okrenula svoja vozila što je izazvalo zabunu u trajanju od desetak minuta.

KFOR u saopštenju objašnjava da je zbog pojačanih bezbednosnih mera preduzetih zbog pronalaska eksplozivnih naprava prethodnog dana u okolnim opštinama, pripadnik KFOR koji je nosio pancir izašao sa puškom iz vozila kako bi pružio pomoć vozaču i sprečio oštećenje vozila i objekata oko vrtića, što je izazvalo strah kod osoblja i dece.

– Izvinjavamo se zbog eventualnih nesporazuma i izvinjavamo se ako smo ometali rad vrtića. Želimo da uverimo sve da će KFOR uvek delovati s ciljem da garantuje bezbednost i bezbedno okruženje za sve građane Kosova. Misija KFOR predvođena NATO ostaje uvek spremna da pruži bilo kakvo pojašnjenje i nastavlja da deluje u okviru mandata dobijenog od Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija iz 2009. godine – navodi se u saopštenju KFOR.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);