31/05/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KAKO JE JOKIĆ POSTAO NBA ZVEZDA? Insajder otkrio šta je dečko koji jede burek uradio za čudesnu transformaciju

Nikola Jokić oborio još jedan veliki rekord i ušao u istoriju!

Srpski košarkaš Nikola Jokić sa velikim uspehom poslednjih godina nastupa za Denver Nagetse, a ove sezone, dvostruki MVP ima priliku da osvoji svoju prvu titulu.

Somborac je svojim potezima, ponašanjem na terenu i van njega, dospeo u centar pažnje ljubitelja košarke. Tako, novinarka ESPN – a, Ramona Šelburn uradila je analizu puta koji je Nikola prošao od dolaska u NBA do dana.

. Ona navodi da je srpski košarkaš napravio čudesnu transformaciju i otkriva momente koji su uticali da Nikola postane ono što jeste

– Nikola je draftovan 2014. godine. Div nepoznate snage sleteo je u kamenite planine. ao „ruki“ Jokić nije mogao da igra na svojoj pozciji. Ali, sve se promenilo 2019. godine – ističe Šelburn i dodaje:

– Nagetsi su izgubli u seriji od 7 utakmica od Portland Trejlblejzersa. Jokić je dominirao u svim kategorijama, ali je delovao iscrpljeno. Igrao je 42 minuta. Treneri Nagetsa su ostali u svlačionici i čuli su da neko kuca. Tada, Nikola je ušao u svlačionicu i rekao da će u budućnosti moći da računaju na njega i da se „ovo nikada neće ponoviti“. Počeo je da vežba, promenio način ishrane i počeo da jača i unapređuje se.

– Jokić se vratio u leto 2020. godine, vidno drugačiji. Osećao se jače i manje se umarao. Njegovo ime je Nikola Jokić. On je „čudovište“.

Potom, Ramona je dodala da je za čudesnu tranformacija zadužena disciplina.

– Pitala sam se da li je to Đoković ili Nikola Jokić? On je shvatio da može da bude MVP, da može da osvoji prvenstvo. Poćeo je da trenira, podiže tegove. Njegova mama je letela iz Srbije, spremala mu hranu. Potom, plašio se da okusi hranu. Bio je jako disciplinovan. Transforamcija je bila vidljiva. Zaslužna je neverovatna disciplina.