04/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

KADA SE IZNERVIRA GOCA JE STALNO IMALA OVAJ SIMPTOM: Ispostavilo se da ŠTITNA ŽLEZDA ne funkcioniše dobro, evo kako danas živi NAKON OPERACIJE

KADA SE IZNERVIRA GOCA JE STALNO IMALA OVAJ SIMPTOM: Ispostavilo se da ŠTITNA ŽLEZDA ne funkcioniše dobro, evo kako danas živi NAKON OPERACIJE

Goca Stojićević otvoreno je govorila o svemu što joj se dogodilo kako bi upozorila druge na zdravstvene probleme. Majka i njene sestre imale su problema sa štitnom žlezdom, a nakon stresa koje je doživela 1998. i 1999. godine, shvatila je da bi trebalo prekontrolisati štitnu žlezdu. U trenutku odlaska na pregled nije imala nijedan simptom koji bi odvojila. Da nije operisala štitnu žlezdu to je moglo da se pretvori u ozbiljan oblik tumora.

– Medicinski sam potkovana i shvatila sam da genetska predispozicija mnogo znači, odnosno da od nje mnogo toga zavisi. Nikakva specifičnost nije se dogodila. Zapravo, kada se iznerviram, kada sam umorna ili preopterećena osećam neku vrstu davljenja/gušenja – objašnjava ona.

Goca je prvo odradila hormone koji su bili uredni, a potom i scintigrafiju, punkaciju i na kraju je urađen ultrazvuk. Nakon što je operisala štitnu zlezdu Goca nije osećala kao da se nečega „rešila“.

– Nikakve fizičke smetnje, pa ni psihičke, obično se pominje nervoza, znojenje da, međutim ja sam se znojila otkad znam za sebe, u mladosti i kasnije, ali i dan danas. Na svaku rekaciju, pre svega psihičku, na nerviranje ili trenutni šok, stres ja se preznojim – objasnila je.

Doktor Miloš Žarković endokrinolog objasnio je specifičnost simptoma gušenja kod osoba koje boluju od štitne žlezde.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);