24/05/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U PALATI SRBIJA: Istraga protiv Jovan Mara

JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U PALATI SRBIJA: Istraga protiv Jovan Mara

Kolekcionar Jovan Mare (65) osumnjičen je, pored Slobodana Homena (52), za saučesništvo u krađi 43.000 ordena iz Palate Srbija, saznaje INFO.rs.

Naime, oni su osumnjičeni za saizvršilaštvo, a istraga će pokazati ko je bio vođa pljačke.

Podsetimo, za Homenom je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu raspisana poternica. On je bio državni sekretar Ministarstva pravde i advokat.

Oglasilo se Tužilaštvo

U opsežnoj akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala uhapšeno je slobode osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica Slobodanom Homenom (52) i S.B. (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

(INFO/INFO/Preneo D.M.)