18/10/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

JEZIVO! muškarac radio na imanju, pa ga napao ROJ PČELA, umtro za samo nekoliko minuta!

JEZIVO! muškarac radio na imanju, pa ga napao ROJ PČELA, umtro za samo nekoliko minuta!

Na ranču u Teksasu, 75-godišnji deda, Brus Smit, izgubio je život zbog napada roja pčela dok je radio na svom imanju.

Kako prenosi KTBX, Smit je bio na bageru koji je čistio drveće na njegovoj imovini u Bediasu, oko 145 kilometara severno od Hjustona, kada je srušio drvo na kojem se nalazila košnica.

Rezultat toga bilo je više od 60 uboda u lice i vrat. Radnik koji je bio s Smitom svedočio je napadu i odmah ga je uneli unutra i pozvao pomoć. Nažalost, Smit je preminuo od povreda pre nego što su stigli hitni službenici.

Sudija za mir okruga Grimes, Kris Akord, opisao je Smita kao izuzetno dobrog čoveka i dragocenog člana zajednice. Prema rečima Džulijan Rangel, istraživača pčela medarica na Texas A&M AgriLife, Smit je verovatno bio napadnut od strane afričizovanih pčela, koje mogu biti agresivne kada se uplaše.

Rangel je istakla da su afričizovane pčele sklonije osećaju pretnje spoljnim nadražajima nego evropske pčele. Ona je apelovala na ljude da angažuju stručnjake za uklanjanje košnica sa svoje imovine umesto da to pokušavaju sami.

Texas Apiary Inspection Service preporučuje ljudima da pokušaju da pokriju glavu i lice i potrče na sigurno mesto ako ih napadnu pčele, pre nego što pozovu pomoć. Ova preporuka može biti od vitalnog značaja u situacijama poput ove.

Brus je iza sebe ostavio suprugu, troje dece, desetoro unučadi i jedno praunuče, prema njegovom nekrologu. Njegova porodica opisala ga je kao čoveka velike ljubavi prema porodici i zajednici, te će njegovo sećanje zauvek živeti u srcima onih koje je dotakao svojim životom. Ova tragedija je podsetnik na opasnosti sa kojima se možemo suočiti u svakodnevnom životu, kao i na važnost pažljivog postupanja u situacijama poput ove.