28/01/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

JEZIVA SLIČNOST U SLUČAJEVIMA VOLŠ I MARJANOVIĆ: Stvar koja povezuje ova dva muškarca, bukvalno će vas šokirati

JEZIVA SLIČNOST U SLUČAJEVIMA VOLŠ I MARJANOVIĆ: Stvar koja povezuje ova dva muškarca, bukvalno će vas šokirati

Zoran Marjanović i Brajan Volš, Foto: Greg Derr, Zorana Jevtić

Brajan Volš (46) optužen je za ubistvo supruge Ane (39) 1. januara ove godine u Kohasetu u Masačusetsu, a osumnjičeni je u nameri da sakrije dokaze koji bi ukazali na njega, koristio svoju decu. Ovaj slučaj podsetio je javnost na ubistvo pevačice Jelene Marjanović, čiji je suprug Zoran osuđen za zločin, a koji je kao glavni adut u odbrani takođe koristio svoju maloletnu ćerku.

Brajan je optužen za ubistvo supruge, a u danima nestanka u više navrata kao alibi koristio je svoju decu. Suprug Beograđanke ispričao je policiji da je 2. januara odveo svog sina na sladoled u Norvel.

Ana i Brajan Volš sa decom
Ana i Brajan Volš sa decomfoto: Društvene mreže

Suprotno tome, sigurnosne kamere su snimile da je tog dana, nešto posle 16.00 časova, Brajan posetio prodavnicu Home Depot u Roklandu, gde je za 450 dolara kupio proizvode i sredstva za čišćenje poput kanti, raznih traka, najlon. Pretpostavlja se da je upravo ta sredstva koristio u nameri da očisti kuću i sakrije sve tragove koji bi ukazali na njega.

To nije jedini put kada je Brajan koristio decu kako bi skinuo sve sumnje sa sebe.

Ono što je posebno zgrozilo javnost jeste to što je Brajan u danima nakon nestanka supruge pretraživao na ajpedu svog sina morbidne fraze.

“Koliko dugo pre nego što telo počne da miriše?“, „Kako zaustaviti telo od raspadanja?“, „Šta se dešava kada delove tela stavite u amonijak?“, „Možete li biti optuženi za ubistvo bez tela?“, „Da li može da se utvrdi identitet tela ako se unište, smrskaju zubi?““, neke su fraze koje je pretraživao optuženi Volš.

„“Kako možeš da naslediš nekoga ko je nestao?“, „Testera– najbolji alat za rasparčavanje?“, „Koja je stopa raspadanja tela u plastičnoj kesi?“, „Može li soda bikarbona učiniti da telo dobro miriše?““, još neke su od fraza koje je optuženi pretraživao u danima „nestanka“ njegove supruge.

Pretpostavlja se da je Brajan mislio da istražitelji neće proveravati uređaje njegove dece. Ipak, istražitelji ništa nisu prepustili slučaju, a upravo pretraga na Guglu je jedan od ključnih dokaza protiv osumnjičenog supruga Beograđanke.

Slučaj Volš nesumnjivo je podsetio javnost na ubistvo pevačice Jelene Marjanović, koje se dogodilo 2016. godine u Borči. Interesantno je da su između pevačicinog supruga Zorana Marjanovića, koji je zbog zločina osuđen na 40 godina, i Brajan Volša utvrđene brojne sličnosti.

Zoran Marjanović u noći kada je Jelena nestala
Zoran Marjanović u noći kada je Jelena nestalafoto: Damir Dervišagić

Tako je i Marjanović kao glavni adut u svojoj odbrani koristio ćerku, tada 4-godišnju ćerku. Isticao je da je devojčica kobnog dana bila sa Jelenom i njim na nasipu, te da se ni u jednom trenutku nije odvajao od nje.

Time je isključivao mogućnost da je bilo moguće da izvrši zločin. Maloletna devojčica je zbog toga u više navrata ispitana pred nadležnim organima.

Jelena Marjanović
Jelena Marjanovićfoto: PRIVATNA ARHIVA

Podsetimo, Brajan Volš optužen za ubistvo supruge Ane Volš. Sumnjiči se da ju je 1. januara u podrumu kuće u Kohasetu u Masačusetsu.

Pratite slučaj nestale Ane Volš i na INFO TikTok nalogu:

(INFO/Nova)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1219155’, content_type: ‘product’});