27/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

Institut za ženski sport nastavlja da raste i počinje novu sezonu upisa:BESPLATAN ULAZAK U SVET SPORTA ZA DEVOJČICE

Institut za ženski sport nastavlja da raste i počinje novu sezonu upisa:BESPLATAN ULAZAK U SVET SPORTA ZA DEVOJČICE

Četvrtu godinu za redom, Institut za ženski sport, postavlja nove standarde razvoja ženskog sporta u Srbiji i najavljuje početak nove sezone besplatnih škola sportova u 15 gradova širom zemlje, namenjenih svim devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina. Više od pedeset sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljenih u Institutu za ženski sport ima cilj da omogući svim devojčicama u Srbiji besplatan pristup sportu.

„Želimo da svaka devojčica u Srbiji ima priliku da oseti radost i dobrobit bavljenja sportom“, izjavila je Marina Maljković, osnivačica Instituta za ženski sport, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije i dodala „Ovo je naša četvrta godina rada besplatnih škola sportova u kojima je širom Srbije do sada treniralo više od 3 hiljade devojčica, i ponosni smo štož doprinosimo razvoju vrednosti koje su najznačajnije za našu budućnost – briga o zdravlju, fizička aktivnost i razoj timskog duha“.

Više od 60% devojčica osnovnoškolskog uzrasta u Srbiji nema redovnu fizičku aktivnost, koja je ključna za pravilan rast i razvoj. Iako su žene i devojčice u mnogim sportovima postigle zapažene uspehe, jaz između broja muškaraca i žena u sportu ostaje velik. Institut za ženski sport ma za cilj da smanji ovaj jaz i pruži priliku devojčicama širom Srbije da se upuste u svet sporta bez ikakvih finansijskih prepreka. Osamnaest škola sportova dostupno je u 15 gradova na čak 35 lokacija širom Srbije, pružajući brojne mogućnosti za razvoj sportskih veština i entuzijazma.

IŽS poziva sve roditelje i staratelje da podrže ovu inicijativu i omoguće svojim devojčicama da se priključe besplatnim školama sportova koje su im dostupne u njihovim lokalnim zajednicama. Ovo je prilika da zajedno gradimo zdraviju i aktivniju budućnost za naše devojčice. Za sve informacije i uspis možete pozvati broj telefona Instituta 063 238204, posetiti websajt www.institutzazenskisport.rs ili putem Instagram i Facebook profila @institutzaženskisport. Upis u besplatne škole sportova vrši se dolaskom na prvi trening.

Besplatne škole sportova koje je Institut razvio pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Misija Instituta je da napravi pozitivnu razliku u budućem razvoju devojčica u našoj zemlji.

Svakom sportu potrebno je više devojčica, priključi nam se!

Institut za ženski sport vodeća je organizacija za ženski rekreativni i prosfesionalni sport u jugoistočnoj Evropi, koju vode vrhunski sportski stručnjaci. Institut je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da omogući
devojčicama i ženama da budu fizički aktivne i pomogne im da ostvare svoj pun potencijal u životu. Institut radi na brojnim projektima, od kojih se ističe organizacija besplatnih škola sportova i radionica za devojčice uzrasta
od 7 do 14 godina. Stručno vođene treninge za 18 različitih sportova u 15 gradova širom Srbije na 35 lokacija, pohađalo je do sada više od 3.000 devojčica. Institut je osnovala Marina Maljković, košarkaški trener i selektorka
ženske košarkaške reprezentacije.

Više informacija Facebook i Instagram @institutzaženskisport i www.institutzazenskisport.rs

(INFO / Promo)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1365529’, content_type: ‘product’});