14/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„IDEM DA NAPRAVIM MASAKR!“ Isplivala prepiska Uroša Blažića i rijaliti učesnika na dan ubistva – KRVNIK NAJAVLJIVAO DA KREĆE U KRVAVI PIR!

"IDEM DA NAPRAVIM MASAKR!" Isplivala prepiska Uroša Blažića i rijaliti učesnika na dan ubistva - KRVNIK NAJAVLJIVAO DA KREĆE U KRVAVI PIR!

Uroš Blažić, koji je 4. maja prošle godine ubio devetoro, a ranio 12 osoba, istog dana oko 21.30 sati, poslao je svom drugu Viktoru Đorđeviću poruku u kojoj je najavio masakr, ali to njegov prijatelj nije shvatio ozbiljno.

U međuvremenu su se pojavile poruke na aplikaciji Vocap (WhatsApp) u koju je uvid imao Blic.

Svađao se u grupi, pa krenuo u krvavi pohod

Blažić se Đorđeviću obratio u 20.21 sat porukom: „Je l ti vidiš šta ispisa?“, nakon čega ga Đorđević pita: „Ko?“. Blažić mu potom odgovara: „Ova bolesna osoba hahahah“, pa u sledećoj poruci piše: „Vanja“ i pita ga: „Kakve ključeve?“. Đorđević mu odgovara: „Ne veruješ“.

Blažić mu zatim odgovara: „Bolesne su“, pa u sledećoj poruci ga pita: „Koliko Sensej ja tebi dugujem para?“. Đorđević ga potom pita: „Kakve pare?“, na šta mu Blažić odgovara: „Što su nas ovi tukli?“, misleći ko koliko i šta kome duguje. Đorđević ga potom pita: „Jel sam ti tražio pare?“, na šta mu Blažić odgovara: „Zove me Marko (drug prim.aut) i priča kako mu stalno kukaš na mene da ti dugujem pare“.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uroš Blažić

„Ma ne kukam ja njemu da ga zovem, nego ovako pričamo. On me stalno pita jel si platio? I onda mu ja kažem, odakle da platim, od čega da platim? I onda kreće priča, pa što ti ne pomognu“, napisao je Đorđević i zatim dodao: „Ne šalji poruke nikom od njih“.

Blažić mu u 21.22 sata piše: „Izašao sam iz grupe (pretpostavlja se na „WhatsApp“ grupu gde su svi bili i gde su se posvađali tog dana prim.aut)“ i dodaje: „Njega ćeš pozvati u Beograd kad se vratiš“.

Đorđević mu odgovara: „Teraj ih u k****“, na šta mu Blažić piše: „Moramo da se probudimo malo. Ja ti ne bih pomogao da imam“.

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić i mesto masakra u Duboni i Malom Orašju

„Spuštaš se tu, vređaš kao neka žena (odnosi se na svađu u „WhatsApp“ grupi prim.aut)“, piše mu Đorđević na šta mu Blažić odgovara: „Gledam da sačuvam neki dinar da ispratim sezonu“.

„Idem da pravim masakr“

Poslednje poruke su usledile počevši od 21.24 sata kada je Đorđević napisao: „Sve ja to znam“, na šta mu je Blažič odgovorio: „Jel si ti rekao vređaj sad u grupi? Hahaha“.

„Ne piši nikome ništa“, napisao mu je kratko Đorđević na šta mu je Blažić odgovorio u 21.30 sati: „Sedam u kola. Idem da pravim masakr„.

Foto: MUP Srbije

Hapšenje Uroša Blažića

Đorđević mu je minut kasnije odgovorio sa: „Ćuti, ke*aj i brzine menjaj“ ne shvatajući ozbiljno poruku koju mu je Blažić poslao.

Viktor ispričao sve o kobnom danu

Viktor Đorđević, koji je u javnosti poznat kao Nikola, učesnik rijaliti programa i bivši momak pevačice Sanje Vučić, dao je iskaz i do detalja opisao kobni dan i poznanstvo sa Blažićem.

„Što se tiče kritičnog dana, poznato mi je da se Uroš celog dana spremao za slavu, bio je u kući svojih roditelja, tog dana sa Urošem sam komunicirao preko „WhatsApp“ grupe, u grupi je bilo nekoliko nas, možda petoro, šestoro. Dakle, ja sam u „WhatsApp“ grupi napisao nešto u smislu: „Odoh ja“, krenuo sam za Beč, kombijem. Tada je u ovoj grupi jedna devojka napisala: „Šta ćeš sada kada ode tvoj „sensej“, tačnije, to je značilo učitelj. Ta devojka iz Kruševca, je tom prilikom provocirala, cela ta prepiska je zabeležena u Uroševom telefonu. U jednom trenutku je mene pozvao drug iz Paraćina i rekao mi je da nije bezazlena situacija što se ove prepiske tiče jer je Uroš u ovoj prepisci uvredio nju, a ona je pozvala druga i rekla da će da prebiju Uroša. Nakon ovoga ja sam je pozvao i rekao joj da nema potrebe da se svađa sa Urošem i da će joj se Uroš izviniti, a i ja sam se izvinio u njegovo ime, a ona je rekla da će se izvinjavati iz Urgentnog centra. Ne znam tačno koliko je bilo sati. Nakon izvesnog vremena, ne znam koliko je vremena prošlo, možda između pola sata i sat nagađam vreme, mene je ponovo pozvao drug i poslao mi je vesti sa interneta da je pucano u Duboni i pitao me je da li je to Uroš uradio. Ja sam preko interneta malo propratio vesti, pozvao sam ga na njegov mobilni telefon, ali se on nije javio“, rekao je Đorđević, a navodi se u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

BONUS VIDEO