25/06/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„I TO ĆE PROĆI, ALI NAŠA BORBA NEĆE!“ Ana Brnabić pred Generalnu skupštinu UN!

"I TO ĆE PROĆI, ALI NAŠA BORBA NEĆE!" Ana Brnabić pred Generalnu skupštinu UN!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić objavila je da je razgovarala sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nenadom Stevandićem. Srpski narod je zajedno i držaće se zajedno, bez obzira na sve, poručila je.

Iskazala sam veliku zahvalnost za svu podršku našeg naroda iz Republike Srpske koju uživa predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Podršku u ovoj borbi ne samo za pravdu i istinu, već za razliku od onih koji sponzorišu i kosponzorišu ovu rezoluciju – za istinsko pomirenje i mir na Balkanu – napisala je.

I ovo će proći, a naša borba se nastavlja, dodala je Brnabić na kraju.

 

 

U Generalnoj skupštini UN danas će se glasati o rezoluciji o Srebrenici, koju su predložile Nemačka i Ruanda. Iako se, prema proceduri Generalne skupštine, odluke donose konsenzusom, za koji je potrebno da sve države budu saglasne oko teksta nacrta rezolucije, o predlogu rezolucije o Srebrenici će se glasati, pošto se Srbija, Rusija i Kina protive njenom usvajanju. Na glasanju u Generalnoj skupštini UN zemlje nemaju pravo veta, a svaka od 193 države članica ima pravo na jedan glas.

BONUS VIDEO