08/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

„HVALA VAM ŠTO VOLITE SVOJU ZEMLJU, BEZ OBZIRA DA LI U NJOJ ŽIVITE ILI NE!“ Vučić ugostio decu iz regiona i dijaspore!

"HVALA VAM ŠTO VOLITE SVOJU ZEMLJU, BEZ OBZIRA DA LI U NJOJ ŽIVITE ILI NE!" Vučić ugostio decu iz regiona i dijaspore!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu srpske nacionalnosti iz regiona i dijaspore.

Sastanak je počeo u 12.30 časova u Palati Srbija.

Obraćanje Vučića

– Mnogo vam hvala što ste danas ovde. Hvala vam za svaki vaš osmeh, svu radost koju ste doneli u Palatu Srbije. Siguran sam da su ljudi u Velikom Gradištu veliki domaćini, ali verujem da vam se ipak Beograd najviše sviđa.

– Ponosan sam na to što možemo danas da vas ugostimo. Ovde imamo decu iz KiM, istoka Srbije, različitih delova zemlje, ali i decu iz Republike Srpske, BiH, Severne Makedonije, Velike Britanije, Austrije, Norveške, Nemačke…

– Hvala vam svima što ste danas ovde, što volite svoju Srbiju, bez obzira da li živite ovde ili ne.

Vučić na vežbi „Vatreni udar 2024“

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Danu visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem „Vatreni udar 2024“, u Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

On je ručao sa pripadnicima Vojske.

– Najbolji vojnički pasulj u vojnom kompleksu „Pasuljanske livade.

Pre toga, Vučić je objavio da je veoma ponosan na ono što je tamo video.

– Ponosan sam na ono što smo danas mogli da vidimo ovde na Pasuljanskim livadama. Želim da čestitam svim vojnicima koji su učestvovali u ovoj vežbi. Moraćemo još mnogo da vežbamo, da radimo, mnogo toga da pravimo i nabavljamo. Nastavićemo da snažimo našu vojsku – objavio je Vučić na svom Instagram nalogu i dodao:

– Srećan sam i zbog činjenice da su naši mađarski prijatelji danas ovde prisutni. Verujem da će saradnja naše dve vojske biti sve bliža, na bilateralnom nivou.

– Hvala vam, još jedanput. Čestitam našim vojnicima uz ocenu „vrlo dobro“.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je današnja vežba s bojevim gađanjem „Vatreni udar 2024“ na Pasuljanskim livadama bila posvećena, pre svega, bespilotnim letelicama i vezi koje bespilotne letelice ostvaruju s drugim sistemima, kao i da su građani mogli prvi put da vide dejstvovanje dronova domaće proizvođe komarac 2.

Vučić je najavio da se očekuje da u septembru imamo prvih 1.000 dronova komarac naše proizvodnje.

BONUS VIDEO