05/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

HRVATSKOM INDEXU NI SAT VREMENA NIJE TREBALO DA POTVRDI SVE ŠTO JE VUČIĆ REKAO! Naš predsednik im glavna tema, više od hrvatskog predsednika i premijera ZAJEDNO! (FOTO)

HRVATSKOM INDEXU NI SAT VREMENA NIJE TREBALO DA POTVRDI SVE ŠTO JE VUČIĆ REKAO! Naš predsednik im glavna tema, više od hrvatskog predsednika i premijera ZAJEDNO! (FOTO)

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da se predsednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić trebaju izjasniti i reći je li on idejni tvorac rezolucije o genocidu u Jasenovcu te je li on vršio pritisak na njih da se taj dokument usvoji u crnogorskom parlamentu“, ovako počinje samo jedan u nizu tekstova koji je opet osvanuo u hrvatskim medijima.

To je potvrda svega onoga što je pre samo sat vremena predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio na konferenciji za štampu nakon sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba, da je u Hrvatskoj od početka godine u medijima napisano više tekstova o njemu nego o hrvatskom predsedniku i premijeru zajedno!

Foto: printscreen/index.hr

Hrvatski mediji

On je, između ostalog, na konferenciji rekao da su mediji u regionu, Crnoj Gori i Hrvatskoj, usmereniji na pisanje o njemu, nego o sopstvenim zvaničnicima.

– Krivac mora da bude Vučić, ko će. Imam konkretno pitanje, ako sam ja, vidim da iz crnogorskog rukovodstva govore da je rezolucija o Jasenovcu doneta pod pritiskom Beograda, ne izgovaraju moje ime jer bi to bila laž, ali očigledno je. Moje pitanje je, predsendika CG i predsednika vlade CG da li sam ih ikad pozvao telefonom da pitam i da li je moja ideja bila rezolucija o Jasenovcu, kažite. Ili je to bila vaša ideja da objasnite narodu u CG da ćete da pronađete nešto na čemu ćete da se izvučete. Kada sam pitao Spajića rekao je usvajamo. Ni jednom ih nisam pozvao, čak ni Mandića. Vidite kako je sa lažovima, morate da pronađete krivca – rekao je Vučić, pa dodao:

Pitam ih da li se stide rezolucije koju su doneli, ne mislim da je loša, nego ona prethodna koju ste donosili, a te ne vidim da se stidite. Što se tiče Hrvatske želim ih još mnogo tekstova, što više pišu biću uvereniji da radim dobar posao za svoju zemlju. Ponosan sam na to što imam dovoljno snage, energije i hrabrosti da im se suprotstavi – rekao je Vučić.

A mi se pitamo, koji je ovo po redu tekst u kome pominju Vučića i da li je danas i koliko puta pomenut hrvatski predsednik ili premijer?

BONUS VIDEO