23/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

HOLANDIJA – ENGLESKA: Egal u Dortmundu! Kejn sa bele tačke izjednačio rezultat!

HOLANDIJA - ENGLESKA: Egal u Dortmundu! Kejn sa bele tačke izjednačio rezultat!

HOLANDIJA – ENGLESKA 1:1

‘8 Ćavi Simons, ’17 Hari Kejn (P)

Reprezentacije Holandije i Engleske igraču meč polufinala Evropskog prvenstva od 21.00 čas.

Prvo poluvreme:

22. minut – Umalo prekokret Engleske. Foden je sjajno prošao nekoliko igrača Holandije, šutirao, a sa gol linije je izbacio Damfris.

17. minut – GOL! Nakon neoprezne intervencije Damfisa, Cvajer je dosudio penal, a Hari Kejn je bio precizan sa bele tačke.

13. minut – Mogli su Englezi do egala. Šutirao je Kejn, ali je Verbrugen bio siguran.

8. minut – GOL! Kakav projektil Ćavija Simonsa. Uzeo je loptu od Deklana Rajsa i opalio sa distance i probušio mrežu Pikforda koji je bio nemoćan!

1. minut – Utakmice je počela!

 

Pobednik ovog susreta odmeriće snage u finalu protiv Španije u nedelju, 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Englezi imaju priliku da se vrate na veliku scenu i pokaže svoj kvalitet u finalu Evropskog prvenstva. Iako su imali nekoliko slabijih nastupa tokom turnira, uspeli su da se plasiraju u polufinale, gde će se boriti za mesto u finalu. Ekipa Gareta Sautgejta ostvarila je samo jednu pobedu u regularnom delu igre, što ih čini nepredvidivim protivnikom, ali upravo ta nepredvidivost može biti njihova prednost.

Holanđani su se pokazali bolje od Engleske na ovom šampionatu. Oni su u nokaut fazi pobedili Rumuniju sa 3:0 i Tursku sa 2:1, nakon preokreta. Ovaj susret će biti pravi ispit za njih, pošto su do sada imali za protivnike slabijeg na papiru. 

Uoči ovog velikog susreta, došlo je do tenzije između navijača Holandije i Engleske, što je rezultiralo tučom. Snimci ovog incidenta brzo su postali viralni i izazvali pažnju javnosti. Ovakvi događaji pokazuju koliko je strastvena podrška fudbalskim reprezentacijama, ali isto tako naglašavaju i potrebu za mirnim i fer navijanjem.

BONUS VIDEO