20/09/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO PRAVDE: Najstrože kazne za sve koji su uključeni u teroristički akt FATONA HAJRIZIJA!

HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO PRAVDE: Najstrože kazne za sve koji su uključeni u teroristički akt FATONA HAJRIZIJA!

Svi uključeni u bezumni teroristički akt Fatona Hajrizija koji je ubio policajca Nikolu Krsmanovića biće izvedeni pred lice pravde i najstrože sankcionisani, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Ministarstvo pozdravlja uspešno okončanu potragu za učiniocem terorističkog napada Fatonom Hajrizijem, čestitajući svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i bezbednosnih službi na iskazanom profesionalizmu i posvećenosti zaštiti bezbednosti Srbije i njenih građana, saopšteno je iz Ministarstva.

Izražavajući uverenje da će svi uključeni u ovaj bezumni teroristički akt biti izvedeni pred lice pravde i najstrože sankcionisani,koristi priliku da izrazi najiskrenije saučešće porodici pripadnika MUP Srbije Nikole Krsmanovića koji je položio život obavljajući svoju dužnost – navodi se u saopštenju.  

Takođe, Vjekoslavu Iliću, pripadniku MUP Srbije ranjenom u ovom napadu, iz Ministarstva žele uspešan i brz oporavak. 

Istovremeno Ministarstvo pravde najoštrije osuđuje svaki teroristički akt, ma gde bio izvršen i ma ko bio njegov učinilac.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da će od Nemačke zahtevati izručenje Artana Hajrizija, brata Faton Hajrizi, koji je pucao u Loznici. Dačić je rekao da je Artan lagao da mu je Faton ukrao dokumenta, iako su dokumenti poslati u Srbiju. Faton Hajrizi je likvidiran u napuštenoj fabrici blizu mesta gde je prethodno ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića. On je odbijao da se preda i pucao je na policajce tokom pokušaja hapšenja.

BONUS VIDEO