Foto: RFK Grafičar

Razloga za zadovoljstvo u kalendarskoj 2022. godini ima na pretek. Drugo mesto osvojeno u Prvoj ligi Srbije, afirmacija velikog broja mladih igrača, atraktivna i efikasna igra, veliki broj društveno-odgovornih akcija kluba upotpunio je i poziv Filipu Vasiljeviću da kao prvi fudbaler u stogodišnjoj istoriji Grafičara zaigra za mladu reprezentaciju Srbije. Tako se mladi vezni fudbaler rođen u Požegi pre 20 godina našao u situaciji da ispiše istoriju Grafosa. Odigrao je dva meča za nacionalni tim, protiv Kipra i Makedonije a odmah po povratku sa reprezentativnog okupljanja produžio saradnju sa Grafičarom do 2025. godine. Popularni “atomski mrav” uživa u svakom trenutku najuspešnijeg dela njegove dosadašnje karijere.

 

– Velika mi je čast što sam prvi igrač u istoriji Grafičara koji je dobio poziv za reprezentaciju. Klub ima dugu istoriju i tradiciju, zbog čega imam još više razloga da budem ponosan. Saznao sam da sam na spisku selektora Gorana Stevanovića tokom jednog treninga i osećaj je bio fantastičan. Usledile su čestitke saigrača i trenera a kasnije naravno, porodice i prijatelja – istakao je na početku razgovora Vasiljević. 

Ubrzo nakon poziva, usledio je i debi za naš nacionalni tim. Prvo protiv Kipra, zatim protiv Makedonije.

– Bio sam uzbuđen zbog debija u dresu Srbije. Prvi meč sam započeo u startnoj postavi i igrao do 65. minuta. U drugoj utakmici protiv Makedonije sam ušao u nastavku i mogu da kažem da sam zadovoljan kako sam odigrao. Veliku podršku i dobronamerne savete dobio sam od trenera u klubu, Marka Neđića i selektora Gorana Stevanovića. Obojica su me savetovala da igram slobodno, da uživam na terenu i neizmerno sam im zahvalan na podršci – gvori mladi vezista čiju sreću zbog debija ne može da pokvari ni “uspomena” iz meča protiv Makedonije u kojem je dobio udarac posle kojeg je morao na ušivanje. 

Nije tajna da se u Grafičaru pod komandom Marka Neđića igra napadački, uvek unapred i na gol više. Da je mladi stručnjak bez obzira na rivala dosledan u formaciji sa samo jednim zadnjim veznim, u konkrenom slučaju, Filipom Vasiljevićem.