25/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

GRAD VELIČINE LEŠNIKA POTUKAO OVA MESTA U SRBIJI! Odjednom se zacrnelo i počelo da TUČE, počinjena ogromna šteta usevima!

GRAD VELIČINE LEŠNIKA POTUKAO OVA MESTA U SRBIJI! Odjednom se zacrnelo i počelo da TUČE, počinjena ogromna šteta usevima!

Jako olujno nevreme praćeno intenzivnim gradom pogodilo je tokom popednevnih sati sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca.

Desetominutni grad veličine lešnika koji je pogodio Čačak i njegova okolna sela, kao i Gornji Milanovac, bio je dovoljan da, prema rečima meštana, ošteti rod jabuka i to pred samu berbu.

Odjednom se zacrnelo i krenulo da tuče. Niko se nije nadao da će sada u septembru ovako jako grad padati. Pretrpeli smo ogromne šteta na šljivi, kajsiji i trešnji, a sada je došla na red i jabuka koja će po svoj prilici završiti u drugoj klasi, skoro svaku je ulupao led – kažu za RINU voćari čačanskog sela Miokovci.

Foto: RINA

Grad veličine lešnika potukao Gornji Milanovac i čačanska sela

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac grad praćen kišom i vetrom pogodio je nekoliko sela, a manja meterijalna šteta pričinjena je na povrtasrksim kulturama.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje na nevreme.

Jaka konvektivna oblačnost koja se iz Bosne i Hrcegovine u zapadnoj struji premešta ka Drini i zapadnoj Srbiji usloviće u narednih sat vremena intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada na području između Loznice i Bajine Bašte, kao i ponegde u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu – navedeno je u najnovijem upozorenju RHMZ.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);