08/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

GOROPADNI SINER DIŠE ZA VRAT NOVAKU! Italijan POČISTIO ljubimca pariške publike!

INFO

Italijanski teniser Janik Siner, osvajač prvog grend slem trofeja u 2024. godini, pokazao je sjajnu formu na startu drugog Grend slema.

Siner je u sredu uveče pod zatvorenim krovom stadiona „Filip Šatrije“ sa vrlo lakih 3:0 pobedio domaćeg takmičara, iskusnog Rišara Gaskea. Po setovima je bilo 6:4, 6:2, 6:4 posle 136 minuta tenisa u Bulonjskoj šumi. Ova pobeda plasirala je drugog reketa sveta u treću rundu turnira, čime je već postigao bolji rezultat nego što je to učinio prethodne godine.

Osvajač Australijan opena opravdao je ulogu velikog favorita u okršaju sa omalenim Francuzom Gaskeom, koji se nalazi na 124. mestu na planeti. Sinerova ubedljiva pobeda pokazuje da je u sjajnoj formi i da ima visoke ambicije na ovom turniru.

Foto: Tanjug/AP

Rišar Gaske

Nakon ubedljive pobede nad Gaskeom, naredni rival riđokosom Italijanu biće bolji iz duela između Stan Vavrinke iz Švajcarske i Pavla Kotova iz Rusije, koji je u toku na stadionu u Parizu.

Očekuje se da će Siner nastaviti da pruža vrhunske partije i da će i u narednom meču pokazati svoj kvalitet.

Janik Siner je već osvojio jedan grend slem trofej ove godine, što ukazuje na njegovu izuzetnu formu i kvalitet. Njegova ubedljiva pobeda nad iskusnim Gaskeom samo potvrđuje da je Italijan ozbiljan konkurent za osvajanje ovog turnira i najveći protivnik Novaku Đokoviću.

Podsetimo, Novak mora da se plasira u finale, kako bi ostao prvi reket ATP liste. U svakom drugom slučaju, Siner će postati najbolji teniser sveta od idućeg ponedeljka.

BONUS VIDEO