26/06/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

FSS SE OGLASIO PRED MEČ SRBIJA – ENGLESKA: Ovo moraju da znaju svi naši navijači – MNOGO TOGA NEĆE SMETI DA UNESU NA STADION!

FSS SE OGLASIO PRED MEČ SRBIJA - ENGLESKA: Ovo moraju da znaju svi naši navijači - MNOGO TOGA NEĆE SMETI DA UNESU NA STADION!

Fudbaleri Srbije sastaće se danas sa Engleskom u prvom meču na Evropskom prvenstvu, a utakmica C grupe odigraće se u Gelzenkirhenu od 21.00. Imajući u vidu da će na stadionu Šalkea biti veliki broj naših navijača, kao i Engleza, ali i to da Nemci imaju veoma stroga pravila i propise, Fudbalski savez Srbije se oglasio hitnim saopštenjem na sam dan meča. Ovim apelom htelo se da se da se pošalje jasna poruka.

– Fudbalski savez Srbije obaveštava sve naše navijače da će na večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije. Drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion. Sve ostale informacije za naše navijače možete pronaći na sajtu FS Srbije (fss.rs). Jedan tim – srcem svim! Za Srbiju! – saopštio je FSS.

Ovaj apel je važan imajući u vidi da će na stadionu u Gelzenkirhenu biti veliki broj naših navijača, a procene idu i do broja od 10.000. Istovremeno, nije bilo za ne očekivati da bi oni poželeli da na stadion unesu i brojne zastave i banere kao i na ranijim utakmicama. Pogotovo zastave i banere koji bi mogli da šalju političku poruku, a u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji. Takođe, kako će na stadionu biti puno naših gastarbajtera, oni kod sebe sigurno imaju i druga obeležja, pa i dresove fudbaskih klubova. Sada će morati da povedu računa o ovim smernicama koje je dao FSS. S druge strane, od ranije je poznato da na EVRO 2024 smeju da se nose samo originalni drsovi, a da je za falševe „sa buvljaka“ zaprećena novčana kazna i do 5.000 evra.

Autor: Dubravka Bošković