18/10/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

Flogocid mast

Flogocid mast ili flogocid krema namena, upotreba i iskustva

Mnogi ljudi koriste preparate koji su prvobitno namenjeni za životinje, kao deo svog procesa nege i lečenja. Jedan od takvih preparata je i popularna Flogocid mast, koju su sigurno čuli mnogi naši sugrađani, a često je deo kućne apoteke. Korisnici i medicinski stručnjaci tvrde da Flogocid čini čuda u lečenju upala kože i sluzokože, kao i u zarastanju rana. Sastav ovog preparata je prirodan i primenjiv je na brojna stanja, a nema neželjenih nuspojava.

Stručnjaci za medicinu na životinjskim farmama mogu da potvrde da se zapravo mnogo veća količina Flogocid masti ili „kravlje kreme“ naručuje za ljudsku upotrebu. Oni su svedoci odličnog efekta koji ovaj preparat ima na ljudsku kožu. Flogocid mast ili flogocid krema koja se koristi za ljudsku upotrebu može se naći u apotekama i apsolutno je proverena i bezbedna za korišćenje.

Flogocid krema deluje antibakterijski, antiupalno, leči opakotine, gnojne rane i ekceme, a prvobitno je bio namenjen za lečenje mastitisa, odnosno upale vimena kod krava.

Flogocid mast se često kupuje za tretman uraslih noktiju, bubuljica i problema sa kožom, a trudnice je koriste za mazanje oteklih nogu. Mnogi zadovoljni korisnici će rado potvrditi blagotvorno dejstvo ove masti, posebno u tretiranju povređene kože, upalnih procesa i ekcema.

Sličan fenomen vidimo i u pogledu konjskih melema, koji se već dugo vremena upotrebljavaju u terapijama i lečenju ljudi.

Šta sadrži Flogocid krema (flogocid krema sastav)

Flogocid krema sadrži kompleks enzima u puferskom rastvoru, blagotvornu bornu kiselinu, beli vazelin, bezvodni lanolin, holesterol, tečni parafin, etarska ulja poljskog cveća i etarsko ulje lavande. Sastav ove kreme je baziran na prirodnim sastojcima koji su zaslužni za njenu efikasnost i veliku korist u ljudskoj primeni i lečenju.

Kako deluje Flogocid krema?

Njene aktivne komponente izazivaju nespecifičnu imunološku reakciju na mestu primene, što dovodi do pojačavanja imunološke reakcije same ćelije i pokretanja mehanizma za produkciju odbrambenih supstanci koje se suprotstavljaju uzročnicima infekcije. Na taj način se sprečava dalji razvoj promena na koži ili sluzokoži.

Sastav Flogocid kreme efikasno deluje protiv upale i umanjuje simptome patoloških promena na koži i sluzokoži. Krema podstiče regeneraciju oštećenih tkiva i ubrzava proces zarastanja rana.

Mehanizam delovanja Flogocid kreme čini je izvrsnim preparatom za tretiranje i lečenje svih vidova upalnih procesa na koži i ubrzava oporavak. Zbog toga se Flogocid mast često koristi u lečenju mnogih tegoba i ima nezamenljivu primenu u ljudskoj upotrebi.

Za koje tegobe se koristi Flogocid krema? Flogocid mast namena:

Flogocid krema se široko primenjuje zbog jedinstvenog sastava prirodnih komponenti, pre svega kompleksa enzima. Ova krema je izuzetno korisna u tretiranju različitih problema na koži i sluzokoži, bilo da su u pitanju infekcije ili oštećenja. Koristi se za lečenje sledećih upalnih procesa:

  • Akne i bubuljice
  • Urasle dlake ili urasli nokti
  • Ekcemi i alergijske reakcije
  • Oderotine
  • Svrab i ojed

Flogocid mast takođe pomaže u oporavku oštećenog i upaljenog potkožnog tkiva i sluzokože, zbog čega je vrlo koristan za rešavanje raznih problema. Uspješno deluje kod:

  • Rana koje teško zarastaju
  • Inficiranih vlažnih ekcema
  • Otoka limfnih čvorova
  • Opekotina i promrzlina
  • Čireva
  • Furunkula
  • Fistula i upala sluzokože usne šupljine

Korišćenje Flogocid kreme pokazalo se vrlo efikasno kod iritacija kože izazvanih dugim ležanjem ili upotrebom raznih pomagala u terapiji. Takođe je pogodan za ublažavanje tegoba hemoroida, koje brzo jenjavaju uz njegovu primenu.

Kako se upotrebljava Flogocid krema tj. flogocid mast?

Flogocid krema se nanosi direktno na obolelo područje u debljem sloju i oko njega, prema potrebi se preko nanosi zavoj ili gaza. Za starije i dugotrajne promene poput fistula, flegmona i dekubitusa, preporučuje se češća i duža upotreba uz redovno menjanje zavoja prilikom svakog novog nanošenja.

Preporučuje se očistiti obolelo područje uklanjanjem mrtvog tkiva, sasušenog sekreta i dlačica pre nanošenja Flogocid kreme. Ovaj preparat je namenjen samo za spoljnu upotrebu, a preko milion zadovoljnih korisnika rado će posvedočiti o njegovoj efikasnosti.

Flogocid krema iskustva

Flogocid krema je pokazala neverovatnu delotvornost u lečenju različitih kožnih tegoba, što je potvrđeno velikim brojem zadovoljnih korisnika koji broji preko milion ljudi. Korisnici smatraju da je ova krema univerzalni preparat koji efikasno rešava probleme kao što su bubuljice, akne, uporni ekcemi, ojedi, iritacije kože kod ležećih pacijenata, brzo zarastanje rana, ujedi insekata, čirevi i druge upale.

Flogocid krema nema neželjenih dejstava, ali se potrošači žale na njen neprijatan miris. Ipak, cena Flogocid masti je pristupačna i može se lako nabaviti u svim drogerijama i apotekama. Delotvornost ovog preparata za ljudsku upotrebu potvrđena je kontrolom Batutovog Instituta za javno zdravlje Republike Srbije, Vojnomedicinske Akademije u Beogradu i Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

FLOGOCID MAST PREDNOSTI :

  • Široka primena
  • Povoljna cena
  • Pogoduje različitim grupama
  • Nema izraženih neželjenih reakcija
  • Proizvedena u Srbiji

FLOGOCID MAST NEDOSTACI:

  • Neprijatan miris
  • Po mišljenju nekih korisnika slabo dejstvo