03/12/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

FANTASTIČAN USPEH NAŠIH OSNOVACA! AMSS reprezentacija prva u Evropi u poznavanju saobraćajnih propisa!

FANTASTIČAN USPEH NAŠIH OSNOVACA! AMSS reprezentacija prva u Evropi u poznavanju saobraćajnih propisa!

Naši zlatni osnovci – Nena Božić, Dunja Galik, Aleksa Vulin i Viktor Simeunović plasirali su se na ovo prestižno međunarodno takmičenje nakon što su pokazali najviše znanja i veština u finalu nacionalnog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju?“ u maju ove godine, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije.

– Već više od 50 godina, Auto-moto savez Srbije u osnovnim školama širom Srbije realizuje program ‚‚Šta znaš o saobraćaju?„, najveću društveno-odgovornu aktivnost u oblasti saobraćajne edukacije dece u našoj zemlji. Verujemo da je ovo pravi put kojim, zajedno sa generacijama nastavnika, radimo na podizanju svesti o saobraćajnoj kulturi. Cilj nam je da kroz obrazovanje mlađih naraštaja kreiramo odgovornije društvo u kom je biti učesnik u saobraćaju manje rizično za sve.  Evropski trofej koji su pobednici našeg nacionalnog takmičenja ove godine doneli u Srbiju je priznanje na koje kao nacija treba da budemo ponosni – izjavio je Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije.

Članovi šampionskog tima, predvođeni trenerima Dušanom Todorovićem i Miodragom Tasićem, zajedno sa učenicima ističu da su pripreme bile zahtevne, ali da se trud isplatio.

– Takmičenje u Baru sastojalo se iz dva dela – teorijskog i praktičnog. Na testovima smo rešavali raskrsnice, gde smo pokazali svoje poznavanje saobraćajnih pravila, a imali smo samo po 10-15 sekundi po zadatku – izjavila je Nena Božić.

Meni je na poligonu bilo najteže, zbog čunjeva sa malim razmakom koje smo morali da zaobiđemo. Ali uspeli smo – sa uzbuđenjem je rekao Aleksa Vulin.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);