04/10/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

EVROPSKA KOŠARKA U FINALU MUNDOBASKETA: Nemci porazili Ameriku, u nedelju se protiv Srbije bore za zlato

EVROPSKA KOŠARKA U FINALU MUNDOBASKETA: Nemci porazili Ameriku, u nedelju se protiv Srbije bore za zlato

Senzacija i u drugom polufinalu Mundobasketa – u finalu će igrati reprezentacije Srbije i Nemačke! Nakon „orlova“, koji su iznenadili Kanadu, i „panceri“ su trijumfovali protiv SAD rezultatom 111:113.

Kao i za sve sportske događaje, kladionica Superbet dala je najbolje kvote i za ovaj fudbalski meč.

Ukoliko verujete u trijumf Amerikanaca, kvota za to je – 1.17, dok je pobeda Nemaca ceni – 5.50.

U pitanju je bila možda i najbolja utakmica na turniru, a Nemce su predvodili Andreas Obst sa 24, Franc Vagner sa 22, te Danijel Tajs sa 21 poenom. Dvocifreni su bili još Denis Šruder sa 17, odnosno Johanes Timan i Moric Vagner sa po deset poena.

Sa druge strane, Entoni Edvards je sa 23 poena bio najbolji kod Amerikanaca, dva poena manje dodao je Ostin Rivs, a istakli su se još Mikal Bridžis sa 17 i Džejlen Branson sa 15 poena.

Gledali smo više nego spektakularnu utakmicu u Filipini Areni, gde su obe ekipe od samog starta nametnule izuzetan napadački tempo, dok su defanzivne sekvence bile ne u drugom, nego u desetom planu.

Nemačka je tim koji je igrao pametnije na ovom duelu, donosio je prave odluke u napadu i pogađao je sve otvorene šuteve, dok su Amerikanci na momente delovali izuzetno problematčno, neorganizovano, kao da nisu imali nikakvu ideju u napadu.

Andreas Obst odigrao je utakmicu koju će za nekoliko desetina godina moći da prepričava unucima, te se može reći da je omaleni šuter minhenskog Bajerna bio možda i glavni pokretač nemačke reprezentacije u momentima kada je bilo potrebno da povuče neko ko se ne zove Denis Šruder, Franc Vagner ili Danijel Tajs.

On je taj koji je atipčnim stilom košarke za američke uslove izbacio iz takta već poljuljane izabranike Stiva Kera, koji do samog kraja meča nisu uspeli da kreiraju alternativnu odbranu kojom bi mogli da ga sačuvaju.

Autor: