05/07/2024

INFO

Najnovije Vesti Dana

EVO ŠTA SE SADA DEŠAVA SA SLUČAJEM DANKE ILIĆ: Da li će OVO otkriti pravu istinu?

EVO ŠTA SE SADA DEŠAVA SA SLUČAJEM DANKE ILIĆ: Da li će OVO otkriti pravu istinu?

DNK veštačenje u slučaju ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić još uvek nije gotovo, a kako se saznaje iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, trenutno se veštače dlake kose koje su pronađene na mestu zločina. Za ubistvo deteta sumnjiče se radnici JKP „Vodovod“ koji se terete da su kolima udarili Danku, zatim je usmrtili i sakrili njeno telo, koje do danas nije pronađeno.

Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine, a posle potrage duge 10 dana, dvojica osumnjičenih su, prema navodima policije, priznali da su ubili devojčicu i njeno telo zakopali na deponiji nedaleko od Banjskog polja, odakle je kasnije telo prebačeno na drugu lokaciju i još uvek nije pronađeno. Prilikom istrage, preko 500 tragova izuzeto je iz vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni i ubijena devojčica.

Ni na jednom nisu pronađeni biološki tragovi male Danke. Ostalo je da se izveštače još neki DNK tragovi, a kako iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru kažu, pomenute analize još uvek nisu gotove.

„Biološki fakultet se bavim ovim slučajem. Nisu pronađeni novi tragovi, a na rezultate postojećih moramo čekati. Kako nam je rečeno iz te ustanove, analiza će trajati dugo i ne zna se tačno kada će biti gotova. Trenutno se na analizi nalaze dlake kose, ali je problem što nemaju koren, koji je od ključne važnosti za ovaj slučaj, odnosno za potvrđivanje DNK“, kaže za Nova.rs viši javni tužilac Miodrag Canović.

Iz tužilaštva su ranije potvrdili i da su tačni navodi da je jedan od osumnjičenih spreman da govori o zločinu, te da je to najavio preko svog advokata.

„Istina je da je S. J. odlučio da iznese svoju odbranu. O tome nas je obavestio preko svog advokata. Saslušanje će, najverovatnije, biti održano sledeće nedelje“, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

(INFO / Nova / Jovan Mladenović / Prenela: A.P)