Foto: ATA Images

Kako je jednom prilikom rekao poznati fudbaler i njihov nerazdvojni ortak s Dorćola Nebojša Vučićević Uške, upravo je Mića Sovtić bio Džeju i mama i tata na Dorćolu, te je ponekad o njemu vodio računa kao o detetu.

Naime, dugogodišnji predsednik fudbalskog kluba Dorćol, u javnosti poznat i kao suprug glumice Anice Dobre, ispričao je sve o poznanstvu s legendarnim pevačem. Mića se kroz suze prisetio kroz šta su sve Džej i on prošli, pa otkrio nepoznatu priču o tome kako je upravo Ramadanovski pomirio Šabana Bajramović i Gorana Bregovića.

Foto: ATA Images

Džej Ramadanovski

 

Šaban Bajramović je pevao u nekoj ciganskoj kafani u Mirijevu. Šaban je tada bio na dnu, a Džej nas okupi da idemo da ga podržimo. Kaže nam: „Hajde da napravimo Šabanu malo atmosferu.“ Krenemo mi tamo, nas dvadesetoro dolazimo u kafanu, jedan sto i Šaban peva. Sramota. Mi napunimo kafanu, a Džej me pita: „Brate, da li je moguće da ja ovo mogu da doživim, istu ovakvu sudbinu?“ Ja kažem: „Ne možeš, Džeki, ti ovo da doživiš.“ On je bio tad u naponu – govori Sovtić i nastavlja:

Za sat vremena Džej je organizovao sto ljudi. Došao je Goran Bregović sa svojom ekipom, ljudi iz grada. Tu je pomirio Bregu i Šabana, nisu pričali zbog nekih autorskih prava. To je bilo neko ogovaranje. Džej ih je spojio, rešili su sve probleme, Brega mu je uplatio što je trebalo. To je bio Džej, mađioničar da napravi atmosferu.