27/09/2023

INFO

Najnovije Vesti Dana

Dušan Tadić ušao u istoriju reprezentacije Srbije: 100. meč za nacionalni tim!

Dušan Tadić ušao u istoriju reprezentacije Srbije: 100. meč za nacionalni tim!

U trenutku kada je nemački sudija Saša Stegeman označio početak meča između Litvanije i Srbije, kapiten Orlova Dušan Tadić ušao je u istoriju svojom jubilarnom 100. utakmicom u dresu nacionalnog tima!

Tadić je tako postao četvrti fudbaler Srbije koji je došao do magične cifre od 100 utakmica i potrebno mu je još šest da bi postao apsolutni rekorder.

Branislav Ivanović je prvi na listi sa 105 utakmica, Dejan Stanković je odigrao 102, Savo Milošević 102, dok je iza Tadića na petom mestu Aleksandar Kolarov sa 94 nastupa.

Tadić je u dresu Srbije debitovao davne 2008. godine u decembru, kada je kao igrač Vojvodine predstavljao našu selekciju u prijateljskom meču protiv Poljske u Antaliji. Zanimljivo, Tadić pre nekoliko dana nije bio nešto posebno impresioniran rekordom koji je sada usledio.

– Iskreno, 100. utakmica mi ne znači ništa. Lepo je kada imaš preko 50 utakmica za Srbiju, ali u prošlosti zbog svega što se dešavalo ostao mi je gorak utisak. Nije bitno koliko imaš nastupa, već šta si ostavio iza sebe, koliko si pomogao, dao golova i namestio. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica, a da nisu imali evropsko ili svetsko prvenstvo. Imamo primer Jokanovića, ima 50 mečeva za reprezentaciju, a bio je na oba turnira – poručio je Tadić pred meč sa Mađarima.